"ПРАЦЮЄМО АБИ ЗАХИСТИТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРАЦЮЄМО АБИ ЗАХИСТИТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Сьогодні день захисників і захисниць.

І традиційно в коменти до мене лізуть і лізуть моральні вилупки з ниттям про те як нас злили - підтекст, ми вже програли в опиратися немає сенсу. Вони - потвори викладають "вітання з Днем захисників" супроводжуючи їх фотками з нашими бійцям пошматованими вибухами. Підтекст - не ходіть захищати Україну, без ручок-ніжок залишитеся.

Московський бот нині сильно помінявся. Московський бот заговорив гарною українською - вочевидь долучили до роботи колишніх з України. Московський бот не приносить тобі ідеї "рускава міра" - він розуміє, що зразу опиниться в бані. Московський бот робить хитріше.

Московський бот нині приходить до тебе від маскою порохобота - і виливає тону багна на твого товариша або депутата від ЄС. Московський бот приходить під маскою прибічника ЗЕ і починає нести таке, що очевидно - він не тебе переконує, він твою огиду посилює. Московський бот приходить до тебе плакатися що "вони - безнадійні" і що "всі зелені - хронічні ідіоти", підтекст - не смій з ними говорити і переконувати, ненавидь власних співгромадян. Не смій домовлятися. Не смій розумітися. Московський бот сьогодні напише ще багато гидоти.

Канал-провокатор на ТГ публікує пафосне вітання з Днем захисника, навіть супроводжує картинкою з каналу Залужного. Чудово, якщо забути що весь рік той самий канал плакався про страшне-страшне ТЦК яке захопить бідних українців і всіх відправить гинути на штурмах. Ну тобто те саме співає, що й Скабеєва на російському ТБ. Зрозуміло?

Так от спеціально для московських ботів і тих наших недолугих, які з готовністю повотрюють за московськими ботіми, я повідомляю.

Ми не складаємо зброю. У ЗСУ нема настроїв все покинути. Я не чую таких настроїв від хлопців які приїздять з фронту, аби я навчив їх водити БПЛА в умовах поля бою. А я не став навчати менше - я працюю навіть більше ніж нещодавно, попри вічну втому і хворе серце.

Волонтери - на місцях і працюють. Виробники дають фронту нову й нову техніку. Фонд Порошенка і "Справа громад" везуть на фронт нове й нове обладнання. Так, від держави хотілося б отримувати більше і якісніше. Але проблеми з державою - не привід припиняти захищати Батьківщину.

Ми в строю і ми працюємо - кожен на своєму місці.

І так. Тема політики в підрозділах ЗСУ, негласно - табу. Людина може підтримувати Зеленського, Тимошенко, Тягнибока, кого завгодно - якщо зараз вона в строю, вона утричі дороча мені за особу, що корчить з себе порохобота, але від фронту бігає.

Бо до таких і до всіх нитиків з тилу немає жодних почуттів крім глибокого презирства. Безкінечного. Бо давно відомо, хочеш нити, береш 300 грн і несеш "Справі громад" або "АрміїСОС", або тим волонтерам кому віриш. Не допомогло - повторюєш. І так доти, поки не допоможе.

Так у мене теж складається враження, що нас доводять до межі, аби ми самі заскиглили "ми більше не можемо - домовляйтеся!" Хрін їм. Не дочекаються.

Я не довіряю владі, але довіряю опозиції - справжнім державникам. Допоки цю владу контролює ця опозиція - я спокійний. Проревемося. А там - спитаємо з влади за все.

Третій рік я зустрічаю День захисників і захисниць України у Збройних силах. Третій рік роблю все що тільки в моїх силах. Сказати що я і мої товариші втомилися - не сказати нічого. Шалено втомилися. Очі б наші не бачили цієї війни. Але водночас ми дуже гарно знаємо ціну оцінякам тих, проти кого ми воюємо.

Воюємо - аби не допустити. Аби захистити.

Так і працюємо. Всі.

З Днем захисників і захисниць всіх хто в строю і всіх хто допомагає. Нас не зламати. Ми вистоїмо.