"ПРАВИЛЬНЕ РІШЕННЯ" - Микола Ільїнов

"ПРАВИЛЬНЕ РІШЕННЯ" - Микола Ільїнов

Прочитав я інтерв’ю очільника депутатської фракції і згадав 2000 рік. Це був цікавий рік: народ ще не знав, що він може ділитися на порохоботів та зелеботів, долар був по 5,40 а я тільки що прийшов працювати в Приватбанк. Представили мене новому колективу словами типу: «Цей парень самий умний по картках, зараз він вам покаже як працювати!»

Не знаю, можливо так мені хотіли зробити комплімент, але народ сприйняв це нібито вони всі тут дураки, а я самий розумний.  Вливатися після такого представлення в новий колектив було не просто. Був травень місяць, філія займала останнє місце в системі банку по зарплатним карткам і мене запросили виправити ситуацію. Завдання стояло залучити на обслуговування працівників вищих учбових закладів.

Це було не просто, кожного дня я був на презентаціях, але на всі мої аргументи про те, що карти це: сучасно, безпечно, надійно, як у всьому цивілізованому світі мені відповідали: «нас і так все влаштовує», «нехай нам краще зарплату зроблять як у всьому цивілізованому світі, а потім вже картки» і т.д. Як я не намагався їх переконати, але більше ніж 2-3 людини за день не виходило і то, в основному це були ті, хто бував за кордоном та бачили, що це дійсно сучасно та зручно.

Десь через місяць, мій начальник мені сказав: «Розумієш Микола, з такими результатами, ми з тобою скоро залишимося без роботи. Давай думати, ми же люди розумні, наші картки повинні вирішувати якісь проблеми людей. Дивись, наш директор працює в одному з вишів на 0,25 ставки, йому постійно працівники жаліються на маленьку зарплату, це дійсно так, але вони раніше вирішували цю проблему за рахунок хабарів, а зараз з цим дуже складно, багато ловлять на підставних людях з меченими грошима. Подумай, як ми можемо допомогти людям в їх проблемі».

Зрозумів, не дурний, моє друге ім'я - «ЧІПіДЕЙЛ»,  завжди радий допомогти людям!

«Да скільки же влада буде знущатися над людьми?!», - щось на кшталт такого я почав свою наступну презентацію, - «Ви працюєте з ранку до вечора, але я впевнений, що грошей Вам не вистачає, що ваші родичі та друзі хочуть Вам допомогти, але як це зробити, якщо вони проживають в іншому місті? Передавати гроші в конвертах через водія автобуса? Ні, це небезпечно, а ось якщо вони або хтось інший на ваше прохання покладе вам гроші на картку, то і вам буде добре і людині не треба буде напружуватися. ніхто не дізнається хто вам допомагає в ці скрутні часи, да і ви самі про це знати не будете. А ви, зі свого боку, будете допомагати своїм батькам, якщо оформити їм картки, на які вони будуть отримуватися не тільки пенсії чи зарплати, але й допомогу від вас і всі будуть задоволені».

Після презентації я спеціально затримався десь на годину, бо до мене декілька разів підходили люди та запитували: «Точно ніхто не дізнається, хто поповнює картку?» ТОЧНО  

Майже вся кафедра, на якій я робив презентацію, оформила в той же день зарплатні картки, а це близько 40 чоловік.  

По результатам роботи за 2000 рік наша філія зайняла 1 місце в системі банку і тримала його ще пару років.  

Отже, прочитав я сьогодні інтерв’ю очільника депутатської фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, де він сказав, що зарплат в конвертах, «як системного  явища більше не існує а депутатський цінник зараз сильно знизився».

Я вважаю, що це ПРАВИЛЬНЕ РІШЕННЯ, досить брати в конвертах, треба все перераховувати на картку, прийшла СМС - проголосували за законопроект, не прийшла - нєфіг напружуватися!