Правоохоронці Харкова виявили контрафактне виготовлення кавової продукції

Правоохоронці Харкова виявили контрафактне виготовлення кавової продукції

Загалом під час обшуків вилучено більше 500 ящиків з готовою продукцією - кава в упаковках, стіках різного фасування. Понад 300 кілограмів кави насипом у мішках - сировина для підробки.
В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України, співробітники Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ НПУ спільно з Харківською місцевою прокуратурою №2 та Київським відділом поліції провели 9 обшуків у місті Харкові. Обшуки проводились за місцем мешкання фігурантів та за місцем виробництва та зберігання контрафактної продукції з незаконним використанням знаку для товарів та послуг відомої фірми з виготовлення кави.
Встановлено, що група осіб організувала виготовлення кавової продукції з подальшою реалізацію на території всієї України. Під час виготовлення використовувалась поліграфічна упаковка, яку споживач не міг відрізнити від оригінальної упаковки.
Під час проведення обшуків за місцями мешкання та виготовлення продукції правоохоронцями виявлено каву без назви та ідентифікуючих ознак, поліграфічні стрічки для виготовлення упаковок для кави (стіки, пакети), станок для фасування кави в упаковки, готову до реалізації продукцію.
На теперішній час слідчі дії тривають.

Поліція Харківщини