"ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ДИЛЕТАНТА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ДИЛЕТАНТА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Знаєте, було щось символічне в тому, що прес-конференція Зеленського проходила на заводі Антонова, а тлом слугували «Руслан» без двигунів і «АН-178» без крил. На заводі, колишньому гіганті авіапрому, який нині тихо помирає, на тлі літаків нездатних злетіти. Під гаслом «Президент 2,0». Себто – натяк на те що ми зараз побачимо якогось іншого президента.

Насправді на головні питання ми відповідей так і не почули.

Зеленський говорить, що бідність «від нього не залежить». Безсоромно бреше. Зеленський – перший в Україні президент який повністю контролює зразу дві гілки влади – виконавчу і законодавчу. Він голова держави. У Верховній раді рішучий голос має монобільшість з депутатів партії Зеленського чимало з яких без нього до ВР не потрапили б ніколи. Урядом сформованим «Слугою народу» керує прем’єр поставлений «Слугою народу». Контролювати дві гілки влади з трьох – це диктаторські повноваження. Справедливості задля – і третя гілка влади (судова) Зеленським ослаблена максимально.

Від нього не залежить? Тоді від кого? Що зроблено «Слугою народу» для подолання бідності? Може створені робочі місця? Може заведені нові крупні інвестори? Може ціни на комуналку зменшені відповідно до того як подешевшав газ на європейських хабах, а не зросли у 1,4-2 рази?

А може «Слуга народу» на чолі з Зеленським знайшла нові засоби надання допомоги бідним? Теж неправда. 1 травня рішенням уряду було впроваджено низку обмежень для доступу громадян до субсидій. Причина – банальна, в уряду немає грошей. У бюджеті на 2021 р. коштів на виплати субсидій закладено майже у 2 рази менше ніж у 2017-2018 рр.

Лише після хвилі обурення і виступів Петра Порошенка уряд дав задню і відмінив частину нововведень. Очевидно – аби невдовзі їх повернути, див не буває.

Що ще зроблено Зеленським? Війна – не завершена. За січень-травень 2021 р. втрати на фронті були найвищі за аналогічні періоди в останні 3 роки. Якщо війна триває бо на ній наживаються, хто наживається на війні зараз, за умови що влади у руках Зеленського в рази більше ніж було у Порошенка?

А Ріффмастер що відсидів півтора роки невідомо за що? А скандали навколо Іванісова, Юрченка, Татарова? А топ-олігархи, які збагатіли у 1,5-2,7 рази у рік коли ВВП України вперше пішло в мінус від 2015 р. починаючи? А підтримка Зеленським кримінального провадження проти Петра Порошенка через «плівки Деркача» з нібито записами розмови з Байденом? Нині Байден президент США, і вже Порошенко просить його зустрітися з Зеленським.

На адресу Петра Порошенка Зеленський видав гнівну тираду – запинаючись і з трудом зв’язуючи слова. Знову бачте «він багато чого зробив негарного на посаді президента»… Що саме? «Я вже став його вироком». Очевидно – виправдальним. Бо так, можна вести неймовірно потужну інформаційну війну проти Порошенка, але цифри не обдуриш. 50 тисяч померлих від КОВІД – не сховаєш (а це лише офіційні дані) і родичам померлих рота не заткнеш. Очевидна некомпетентність і дилетантизм самого Зеленського, яким майстерно користуються такі особи як Єрмак, Татаров, Смірнов, Подоляк та інші з оточення президента. Повсякчасне апелювання «Зате не Порошенко» матиме єдиний логічний результат – одного дня більшість українців поставить собі питання: «А чи такий вже поганий був Порошенко?»

І ми побачимо тоді, хто стане вироком самому Зеленському.

Повторю, символічно що прес-конференція Зеленського відбулася на помираючому, колись потужному заводі, на тлі літаків створених задовго за Зеленського і нездатних злетіти. Це – практично алегорія на президентство Зеленського. Робити гарненьку картинку на камери та обіцяти «Президента 2,0» на тлі досягнень попередників, які нині сиплються та іржавіють.

Більш вдалим для Зеленського було б поговорити з журналістами на крупному підприємстві, яке освоює нові технології, надає нові робочі місця і завойовує нові ринки. Але боюся, тоді прес-конференцію довелося б робити на заводі «Рошен».