"Претендентів буде багато" - Віктор Шлінчак

"Претендентів буде багато" - Віктор Шлінчак

Схоже, у нас тепер стають вакантними ще дві посади послів - у Нідерландах та при ООН. Нинішні очільники - Олександр Карасевич і Сергій Кислиця стануть заступниками міністра Андрій Сибіга. Непоганий вибір, до речі.

Моя фантазія, навіть не хоче включатися в гру «Хто може поїхати в Гаагу та Нью-Йорк?» Бо, по-перше, у нас є більше десятка посольств, які місяцями простоюють без послів і ніхто нікого туди не призначає, бо… (то чому тут може бути інакше?). А по-друге, кількість людей, у яких загорілися очі від цього допису, потягне на десятки. Тому претендентів буде багато, а, значить, цей процес буде довгим, інтригуючим і затяжним. Ну, хіба знову Генпрокурору Костіну по-швидкому запропонують піти у відставку в обмін на сірий пейзаж Гааги.

Мене щойно запитували: може, Дмитру Кулебі запропонують щось? Комусь же треба ставити на місце р..ню в ООН? Але я щось дуже сумніваюся - надто гарно Дмитро Іванович вжився в роль всеукраїнського гіда, народу подобається. Більше роблю ставку на Андрія Мельника, який так сильно бажає покинути Бразилію…