"Президент хаосу і розвалу держави" - Олег Ляшко

"Президент хаосу і розвалу держави" - Олег Ляшко

Указ Зеленського про розпуск парламенту - неконституційний, незаконний і свавільний! Зеленський робить як Янукович, який у 2010 році після виборів через продажних суддів КС змінив Конституцію. Результат - вбивства людей, війна і хаос! Я абсолютно впевнений, що більшість громадян чекають від нового Президента дотримання Конституції і законів України. Лише це врятує державу від хаосу і беззаконня.

Натомість Зеленський і його оточення, користуючись своїм тимчасовим високим рейтингом, зараз намагаються рейдернути парламент, щоб захопити владу в Україні. Це називається узурпація держаної влади, що прямо заборонено ст. 5 Конституції України. Правоохоронні органи, паралізовані рейтингом Зе, не виконують свої конституційні обов‘язки і не протидіють узурпатору.

Я недаремно наполягав на прямій трансляції з моєї зустрічі із Зеленським. Охорона Президента за його командою вирвала в мене телефон, щоб не дати мені цього зробити. Після цього мені довелося пів години переконувати Зеленського, щоб здійснювалася офіційна стенограма цієї зустрічі. Я вимагаю від Зеленського, який декларує прозорість, оприлюднити цю стенограму. Українці мають право знати хто насправді ними керує і як за зачиненими дверима вирішувалася доля країни. Це було дуже убоге дійство! Особливо коли Андрій Богдан смикав Зеленського за штани чи рубашку, коли той хотів щось сказати. Через кілька годин Президент призначив свого наглядача-смикача головою адміністрації.

На зустрічі Зеленський не відповів на жодне моє пряме запитання:
- зниження тарифів,
- співпраця з МВФ,
- продаж землі,
- закон про імпічмент і ТСК,
- скасування закону про мову,
- скорочення до 250 депутатів.

Президент Зеленський втягує країну в авантюру не в інтересах громадян, оскільки добре знає, що шансів змінити завтра в Раді виборчу систему нульові. Вибори відбудуться за старим законом без скасування мажоритарки як головного джерела політичної корупції в краіні і без відкритих виборчих списків. Нова Рада буде наповнена старими політичними корупціонерами, які вже «прикормили і прикупили» собі мажоритарні округи.

За результатами 3-годинних консультацій із Зеленським я попереджаю українців, що Україна - за крок від реваншу регіоналів. Перше, що зробить новий парламент, якщо ми мовчатимемо - скасує закон про українську мову і прийме закон про продаж землі іноземцям.

Незважаючи на те, що указ про розпуск парламенту не конституційний, наша команда йде на вибори. Ми не боїмося ні людей, ні виборів! Ми йдемо, щоб зупинити реванш регіоналів, не допустити скасування закону про мови і продажу землі.

Водночас вже завтра ми ініціюємо збір підписів 45 депутатів під зверненням до Конституційного суду про неконституційність указу Зеленського.

Застерігаємо українців, що систематичне порушення Президентом Зеленським Конституції і законів України загрожує дестабілізацією держави та керованим хаосом, не виключено в інтересах Москви. Шабаш регіональних відьом у Раді під час інавгурації Зеленського - вперше з січня 2014 року - показав, що країна опинилась на порозі контрреволюції.

Зеленський із президента надії швидко перетворюється на президента хаосу і розвалу держави.

Ми рішуче заявляємо: реванш не пройде!

Олег Ляшко