"ПРЕЗИДЕНТ-ОБЛІГАЦІЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРЕЗИДЕНТ-ОБЛІГАЦІЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

За вчорашніми судами дещо загубилася новина про те, що президент Зеленський презиеднт Зеленський особисто визнав що він порушив закон - не задекларував купівлю і продаж на 5 мільйонів грн облігацій внутрішньої державної позики на 5 мільйонів грн.

Я навіть опускаю обіцянку Зеленського, піти у відставку, якщо він порушить закон. Брохло - воно і є брехло. Але.

ОВДП - це по суті позика державою грошей під дуже високий відсоток - 16-19%. Вже не раз було писано, нинішній курс гривні значною мірою забезпечений через притік в Україну валюти через оці самі ОВДП. Але. В бюджеті - діра. Промисловість падає. Енергетика на порозі віяльних відключень. Угадайте з трьох разів що станеться, коли прийде час по ОВДП платити, а продати нові ОВДП не вийде, бо рівень довіри до української економіки, який тягнувся по інерції від часів Порошенка, впаде на підлогу? Правильно - Україна платитиме ще один чималий борг. Створений ЗЕкомандою. Виходить президент сам доклав руку до створення цього боргу - і мав з нього прибуток.

І ще. Не до кінця зрозумлий характер оборудок преЗЕдента з ОВДП. Купив... Продав... ОВДП на 5 мільйонів - це 800 тисяч грн годових. Він отримав ці прибутки? Чи не дорого обходиться Україні президент Зеленський?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко