Президент Польщі Анджей Дуда: Ми твердо стоїмо на боці України

Президент Польщі Анджей Дуда: Ми твердо стоїмо на боці України

Президент Анджей Дуда заявив, що напад Росії на Україну є безпрецедентним актом агресії та черговим порушенням міжнародного права з боку Росії. У зв'язку з російським вторгненням в Україну президент провів нараду з урядом, командувачами Збройних сил і керівниками спецслужб у Бюро національної безпеки у Варшаві.

«Ми підтримуємо Україну як її сусіди, як НАТО, як ЄС. Ми сподіваємося, що російська агресія буде зупинена, ми сподіваємося, що російська влада задумається над тим, що це невигідно ні для Росії, ні для держави, ні для громадян, перш за все», - заявив президент Анджей Дуда в четвер 24 лютого.

Президент сказав на пресконференції після наради в Бюро національної безпеки, що сподівається, що у п’ятницю у Варшаві відбудеться зустріч у форматі «Бухарестської дев’ятки», тобто країн НАТО Центральної та Східної Європи. Очільник Польщі додав, що в середу (23 лютого) про свою присутність на зустрічі також заявили голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Президент Анджей Дуда підкреслив, що зараз «ситуація постійно змінюється».