Президент США та союзники обговорили подальшу підтримку України та притягнення Росії до відповідності

Президент США та союзники обговорили подальшу підтримку України та притягнення Росії до відповідності

Президент США Джозеф Байден обговорив з союзниками і партнерами під час телефонної конференції скоординовану «відповідь на невиправдану і неспровоковану війну Росії проти України». Про це повідомляє Білий Дім.

Лідери, йдеться у повідомленні, «визнали хоробрість українського народу перед лицем російської агресії» та обговорили безпекову, економічну та гуманітарну допомогу України.

У розмові брали участь лідери США, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Польщі, Румунії, Великої Британії, а також - президентка Європейської комісії, президент Європейської ради та генсек НАТО.

Однією з тем розмови було «встановлення серйозних втрат та наслідків для притягнення Росії до відповідальності», одночасно із кроками на підтримку глобальної економічної стабільності, в тому числі щодо цін на енергоносії.

У понеділок, 28 лютого, Державний департамент США закликав своїх громадян негайно виїхати з Росії комерційними рейсами. Крім того, США оголосили про висилку з країни 12 співробітників розвідки представництва РФ при ООН.