Президент Європарламенту знає, як зупинити війну на Донбасі

Президент Європарламенту знає, як зупинити війну на Донбасі

Припинити бойові дії на Донбасі і вирішити конфлікт на Сході України неможливо військовими методами, зупинити протистояння можна лише політичним рішенням із РФ.

Про це заявив президент Європарламенту Мартін Шульц.

"Нам потрібно дивитися в обличчя фактам: немає військового вирішення цього конфлікту. Усі сторони добре знають, що потрібно обмежувати себе, стримуватися і утримуватися від розпалювання війни і підбурювання націоналістичної риторики", - наголосив він.

За його словами, вирішення конфлікту в Україні можливе тільки політичним шляхом.

"Таким чином, всі сторони і міжнародне співтовариство повинні робити все, щоб запобігти повному виходу ситуації з-під контролю.

Є тільки одне рішення і це політичне рішення... Політичне рішення може бути знайдене тільки разом з РФ", - сказав він, виступаючи в Верховній Раді в п'ятницю.

До того ж Шульц зазначив, що надзвичайно важливими є переговори з Росією.

"У нас немає вибору. Потрібно проводити переговори з Росією, водночас чітко вказуючи, що ми не відмовимося від наших принципів і не буде ніякого повернення до справ, як завжди, якщо Мінські угоди не будуть повністю виконуватися. Ми не можемо просто так стояти і дивитися, як основоположні принципи міжнародного співтовариства порушуються", - додав він. Окремо президент Європарламенту запевнив, що події в Україні турбують усіх європейців і Євросоюз розпочав роботу над "пошуком мирного розв'язання" після анексії Криму.
Джерело: tsn.ua