Президентські вибори у США відбудуться за графіком, 3 листопада – Білий дім

Президентські вибори у США відбудуться за графіком, 3 листопада – Білий дім

Керівник апарату Білого дому Марк Медоус заявив у неділю, що президентські вибори в США відбудуться третього листопада. Він заявив, що президент Трамп, висловив ідею відтермінування виборів через занепокоєння щодо голосування поштою.

«Ми збираємося провести вибори третього листопада, і президент має намір здобути перемогу», - сказав Медоус, в програмі «Обличчям до нації» на телеканалі CBS.

У четвер президент Трмап висловив думку, що вибори можуть біти відтерміновані. Цюідею відразу відкинули як демократами, так і республіканцями в Конгресі. Чимало юристів попереджають, що такі заяви президента можуть підірвати довіру його прихильників до виборчого процесу. Президент Трамп виступає проти голосування поштою і неодноразово заявляв, що воно може призвести до широкомасштабних виборчих фальшувань. Медоуз в недільному ефірі захистив позиції президента, заявивши, що голосування поштою повинно бути проведено належним чином, втім, не надавши жодних підтверджень, що цього не було зроблено у минулому.

Медоуз уникнув відповіді на запитання репортера, чи відповідально з боку президента висловлювати ідею відтермінування виборів. Натомість він сказав: «відповідально з боку президента спитати, якщо голосування буде на сто відсотків проведене поштою, чи отримаємо ми результати третього листопада? Я би припустив, що ми не отримаємо їх навіть першого січня».

Губернатор-республіканець Ейса Гатчінсон заявив у неділю на каналі CNN, що вибори повинні відбутися вчасно, і влада штатів має вирішувати, яким чином проводити голосування.

Деякі штати наразі працюють над розширення голосування поштою. Інші заявили про свій намір рахувати бюлетені, які будуть відправлені 3 листопада, але надійдуть пізніше. У своєму Твіттері в неділю президент Трамп пригрозив судовим позовом владі штату Невада, який намагається розширити голосування поштою.

«Це обурливо. Це повинно бути зустрінуто негайним судовим позовом», – написав президент.