При державному виші відкриється перша онлайн-поліклініка

 При державному виші відкриється перша онлайн-поліклініка

Якщо дотепер в інтернет-просторі діяли переважно бізнесові медичні проекти, то віртуальна поліклініка Буковинського державного медичного університету обіцяє стати першим в Україні таким закладом при державному виші.

«Необхідність створення онлайн-поліклініки продиктовано життям. Адже дотепер консультацію професора чи доцента хворий міг отримати виключно у стаціонарі, коли їх запрошували на консиліум. А якщо людина хоче отримати попередню консультацію, порадитися щодо правильності постановки діагнозу чи призначеного лікування? Хоча всі мешканці області знають, що у Чернівцях є медичний університет, до сьогодні не існувало механізму, як потрапити на прийом до його фахівців. Люди не знали, чи приймає потрібний їм спеціаліст, у які години, де та за яким номером телефону з ним можна зконтактувати тощо. Онлайн-поліклініка ліквідує всі ці «темні плями», — коментує ініціатор проекту ректор БДМУ, професор Тарас Бойчук.

У віртуальній поліклініці пацієнт зможе обрати потрібного фахівця та записатися до нього на прийом у зручний для себе день і час. Тут же на спеціальній карті він зможе довідатися про розташування кафедри чи лікувального закладу, де відбудеться прийом, побачити фото будівлі, прокласти маршрут тощо. Позаяк, за словами Т. Бойчука, у жодному разі не йдеться про віртуальне консультування. Консультацію люди одержуватимуть при особистому спілкуванні з працівником вишу.

Як запис, так і консультування будуть безкоштовними, а виграш медуніверситету від впровадження новації у тому, щоб його спеціалісти постійно самовдосконалювалися, більше займаючись лікувальною роботою. Крім запису на консультацію, на сайті віртуальної поліклініки, яка наразі працює у тестовому режимі, відвідувачі зможуть також залишати свої коментарі, що дасть можливість впливати на її діяльність.

ridna.ua