"Приголомшливі часи" - Гліб Бабіч

"Приголомшливі часи" - Гліб Бабіч

Шок! Сенсація!

Суперрозвідник, ветеран 33 бойових "виходів", і засекреченої кількості "входів" Олексій Арестович - щойно звинуватив голову офісу президента Єрмака у важкому злочині. Прямо в ефірі каналу "Україна 24".

Тобто, він великими літерами по білому повітрю заявив, що очільник ГУР Бурба винуватий у тому, що "виконав усну вказівку особи, яка не мала права її давати". І побачив у цьому ознаки "посадового злочину", і можливо "злочину кримінального".

До речі, саме тому він висловив сумніви щодо професіоналізму Бурби.

І сказав, що Бурба "не мав виконувати вказівки нікого, окрім Президента".

Далі було бла-бла-бла, про "листування" та "письмові вказівки" - у нормативній базі яких Олексій явно "плаває" як дельфін у нафтовій плямі.

Решта, включно зі звільненням та розсекречуванням розвідників – він назвав мелодрамою.

Але... після цього він сказав, що заява Бурби таки гідна окремого розгляду.

Також він сказав, що матеріали, які оприлюднила Yanina Sokolova - це "нічого нового" та одночасно... "загроза безпеці".

І в оприлюдненні даних цих розвідників винно не ТСК, яка це, власне, і зробила а...Яніна? Ой...

Тобто. Сухий залишок.

Олексій Арестович, радник президента Зеленського, стверджує, що Василь Бурба, будучи головою ГУР, можливо вчинив "посадовий злочин" з тієї причини, що виконав вказівку глави офісу президента Єрмака? Бо той не мав жодного права віддавати такі розпорядження?


Ну ок.

Не будемо зараз вдаватися до подробиць того, що може виконуватися за розпорядженням Верховного Головнокомандувача, включаючи всі "делегування".

Просто підіб'ємо підсумок.

Як мінімум - за словами Арестовича, глава офісу президента Єрмак віддав розпорядження, що перевищують його повноваження. Що призвело до зриву операції розвідки, що млала надважливе значення для безпеки держави Україна.

Тобто ці дії потрапляють одразу під кілька важких статей ККУ.

Як максимум - президент Зеленський незаконно делегував повноваження главі свого офісу, що призвело до того ж зриву найважливішої операції. І також потрапляє відразу під кілька статей.

Тобто? Як мінімум посадять Єрмака? А з огляду на те, що Зеленський обіцяв, що "підемо разом" - він автоматично чесно подасть у відставку? Йой...

Чи все ж таки Володимир Олександрович людина чесна, і "пускати паровозом" соратника не буде? І чесно зізнається, що все порушив та завалив все сам?

Обидва варіанти варті двох окремих бутилок шампанського.

Приголомшливі часи. Такого рівня чесності від Арестовича я не очікував.

Сподіваюся, відповідні органи ухвалять це як заяву про злочин. Браво.