"ПРИХОДИТЬ ЧАС ПЛАТИТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРИХОДИТЬ ЧАС ПЛАТИТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Платити за свій недалекоглядний вибір президента і парламенту шанувальникам ЗЕ доводиться навіть швидше ніж я думав. Процес уже іде – ми просто ще не помічаємо його в повній мірі. Вже тиждень я перебуваю в своєму рідному місті Запоріжжі, яке ще влітку розповідало мені про «нову країну» і свої неймовірні надії. І от тепер, коли згадуєш про Зеленського, люди або міняють тему, або гнівно скриплять зубами. Сталося неймовірне – я побачив вчорашнього прибічника ЗЕ, який того самого ЗЕ матюкав не підбираючи виразів. Чому?

Тому що ніяких здійснених надій не сталося. Комуналку ніхто не опустив – ЗЕкоманда уже плачеться, що то американці винні. Просторікування ЗЕкоманди про «підростання зарплатень в окремих галузях» відбувається на тлі масового скорочення працівників на «МоторСІЧ» і «Запорожсталі». Про переведення на простій Запорізької ТЕС я вже писав. Кажете, шанувальники ЗЕ голосять що то винні власники компаній? Милі, бізнесмени НІКОЛИ не зупиняють прибутковий бізнес. А українська металургія, машинобудування і енергетика стали неприбутковими – бо уряд Гончарука затіяв аферу з облігаціями внутрішнього займу, обвалив курс валют та пустив в Україну електрику з Росії. Результат – падіння виробництва на 7,5%. Це як раз про «МоторСІЧ» і «Запорожсталь», якщо хтось не збагнув.

Державі треба націоналізувати підприємства які зупиняють олігархи? Та чудово – тільки я дуже гарно знаю що таке підприємство яким керує чиновник. Уряд уже визнав, що цей рік він закрив з дефіцитом у 72,4 мільярди грн., а насправді більше, бо уряд надпланово позичив 4,7 мільярди грн., плюс «Нафтогаз» перелічив урядові 20 мільярдів своїх прибутків, хоча мав їх передати в бюджет 2020 р. І ще – уряд зупинив фінансування низки бюджетних програм, тобто банально не дав грошей підрядникам.

Під солодкі обіцяночки про «покращення життя вже завтра», уряд Гончарука руйнує економіку країни. Я хочу вірити що роблять вони це на радість Москві, бо якщо вони не відверті вороги, у нас все іще гірше – вчорашні гранітоїди які дорвалися до влади в складі ЗЕкоманди, насправді – ідіоти і неуки, які навчилися гарно просторікувати перед західними донорами, але вони вщент не розуміють як керувати економікою України. Такі справді можуть націоналізувати підприємства зупинені олігархами – і наступного року дефіцит бюджету буде не 72 мільярди, а 72 трильйони, а на тих підприємствах будуть борги по зарплатні по 7-8-9 місяців. Те що не приносить прибутку в приватних руках, у державних не приноситиме й поготів – див не буває.

Я розуміють, що шанувальникам ЗЕ всі ці високі матерії до лампочки. Та справа в тому що ці матерії уже почали бити по їх добробуту – на власні очі бачу. І це – лише початок. Далі буде гірше. Бо уряд уже має дірку в бюджеті. Уряд уже запустив руку в прибутки бюджету наступного року, уряду доведеться випускати нові й нові облігації – і невдовзі ця піраміда рухне як МММ, і що станеться з економікою тоді, мені гірко навіть думати. Скажу так, ті хто матиме гроші зможе за копійки купити 4-5 квартир, але таких людей будуть одиниці.

Знаєте, я не зла людина і проблеми шанувальників ЗЕ мене не радують. Але не можу не визнати – вони зробили це разом. Це – результати їхнього дебільного мислення, ставлення до держави з позиції нахлібника якому всі винні. Це результат того, що фахового успішного менеджера Порошенка вони замінили на «просто хорошого хлопця» - на коміка з телевізора. За все треба платити. Хтось – уже почав. Якщо знайомі вам шанувальники ЗЕ ще вихваляють вовочку і ремствують, що «йому заважають» - не переймайтеся. Скоро безробіття та борги постукають в їхні кишені також. І от коли вони заревуть що «Вовка обіцяв не це» - нагадайте їм що «зате не барига і мародер». Нагадайте весь той бруд який вони лили на Порошенка.

Може полегшає?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко