"«ПРИКОЛЬНА» РОЛЬ ДЛЯ КОМІКА" - Юрий Будник

"«ПРИКОЛЬНА» РОЛЬ ДЛЯ КОМІКА" - Юрий Будник

Відразу нагадаю: я не сприймаю різні «соцопитування» як щось об’єктивне, вважаю це нахабною брехнею. Але я вірю, що комік Зеленський посідає третє місце серед кандидатів у президенти України, як це не сумно, і має шанси пройти до другого туру. Комусь «по приколу», а хтось цим фактом дуже занепокоєний. Багато хто вважає Вовчика дебілом, що бажає стати президентом. Але він не є дебілом, хоч і надто розумним його назвати важко. Ось як я це уявляю.

Є відомий олігарх Коломойський, якому чинна влада добре защемила х…віст, і який мріє позбавитися цієї влади. Питання на кілька мільярдів доларів для Коломойського. Як він це бачить? Є два прийнятні для нього кандидати: відома брехуха, якій все одно вірить чимала група громадян, та відомий комік, який подобається чималій групі громадян. Головне завдання — вивести обох до другого туру виборів. Оскільки комік відчутно недотягує, то йому за допомогою куплених «соціологів» малюють перше місце у рейтингу, щоб виборці не соромилися за нього голосувати.
Чи хоче комік Зеленський стати президентом? Навряд чи, він не є настільки дурним, щоб не розуміти свою неспроможність. Він хотів би продовжувати свої шоу, хоча пік давно пройдено, і популярність він вже втрачає. Якщо він вийде до другого туру разом з Тимошенко, він просто звернеться до народу та скаже: «Я прийняв рішення поступитися жіночці, бла-бла-бла. Мені бичить твоє пихання». А далі Вовчик отримає від олігарха кілька мільйонів доларів і бюджет для своїх нових жартів про «термос». А другого туру взагалі тоді не буде. І ті, хто проголосує «по приколу», отримає замість прикола ненависну даму з косою.
Чи подобається така роль Вовчику? Думаю, що ні. Але коли ти є ручною тваринкою олігарха, коли ти є провідним актором холопського театру, твою думку ніхто не питатиме. Якщо не згоден, то коліном під зад, і йди співати у підземних переходах. Тому Вовчик і грає свою роль, яку йому написав хазяїн.

 Яким є мій прогноз? Все має відбутися дуже банально: в першому турі Порошенко буде першим, Тимошенко — другою. В другому турі Порошенко впевнено переможе. Зеленський втратить майже всю свою репутацію, і стане чимось на кшталт Таїсії Повалій: зірка, яку всі знають, але ніхто не любить. В найгіршому для себе випадку, Вовчик поїде до Москви, де все ще збережеться попит на жарти про «дурних українців».
ВИСНОВОК: НЕ МОЖНА ГОЛОСУВАТИ ЗА ЗЕЛЕНСЬКОГО, ЯКЩО НЕ ВВАЖАЄШ СЕБЕ КОЗЛОМ!

Игорь Будник