"ПРИКРО? ДУЖЕ! ШКОДА? НІ!" - Александр Гончаров

"ПРИКРО? ДУЖЕ! ШКОДА? НІ!" - Александр Гончаров

І навіть дуже добре, що нарешті зрушила з мертвої точки ідея створення корпорації розвитку, яка б генерувала довгі інвестиційні гроші для реального сектору економіки України. Ось учора у ЗМІ з'явилося це повідомлення: «Приватні інвестори створять фонд на 15 млрд дол США для відновлення України. Фонд розвитку України буде зареєстровано в Люксембурзі. «BlackRock» і «JPMorgan» працюють над створенням державно-приватного підприємства».

Саме таку «Українську корпорацію розвитку», організовану на засадах державно-приватного партнерства, я зі своїми партнерами, включаючи великий іноземний капітал, намагаюся створити у Києві вже майже 10 років, проте Кабмін до реалізації нашого проекту був і досі залишається глухим та німим. І ми мали й маємо намір зареєструвати цю корпорацію розвитку в українській столиці, а не в Люксембурзі. Щоб податки надходили до нашого держбюджету та могли професійно зростати саме місцеві фахівці та керівники.

І нам від нашої влади нічого не треба було, окрім політичної волі для реєстрації юридичної особи у Києві та отримання ліцензій та дозволів на фінансову установу.

І ось вже вкотре доводиться переконуватися в тому, що більш небезпечного ворога, ніж місцевий корупціонер та тупий чиновник, немає в держави Україна.