Присуджено премію імені Чорновола

Присуджено премію імені Чорновола

У Держкомтелерадіо відбулось засідання Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола за найкращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Комітет ухвалив рішення присудити премію 2016 року Володимиру Земляному за публіцистичну збірку «Русский разухай, или украинские грабли».

Книга видана за державною програмою «Українська книга» в 2015 році у видавництві «Авіаз» і присвячена розвінчанню ідеї «русского мира», в ній ідеться про події в Криму та на Сході України. В основі збірки – матеріали телевізійної передачі журналіста Володимира Земляного «Нехай щастить!», у якій автор за допомогою фактів із історії й культури України спростовує міфи російської пропаганди, розповідає про патріотизм і самопожертву українців у протистоянні російській агресії.

Загалом у 2016 році на здобуття премії у Держкомтелерадіо надійшло 16 творчих робіт. Члени комітету відзначили високий рівень робіт Світлани Орел, Романа Матузка, Валерія Балаяна, Тетяни Сергійчук, Євгена Голибарда.

Нагадаємо, що премію імені В’ячеслава Чорновола за найкращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджують з 2004 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Її грошовий еквівалент – 5 тисяч гривень.

Джерело