"ПРИВІД "СОРОСУ" БЛУКАЄ УКРАЇНОЮ?" - Ігор Соловей

"ПРИВІД "СОРОСУ" БЛУКАЄ УКРАЇНОЮ?" - Ігор Соловей

А точніше, маніпулятивні антиукраїнські фейки, які поширюються проросійськими сайтами. Відловили черговий.

На вихідних на регіональному ресурсі було поширено новину про акцію, яка начебто відбулася в Ужгороді: «В Ужгороде требовали вышвырнуть из Украины приспешников Сороса».

Згідно з новиною, акція відбулася в Ужгороді 14 січня (наразі новину вже видалено). Мовляв, місцевих жителів настільки роздратував Джордж Сорос, що вони вийшли до міської ради з гаслами: «Сорос - враг Украины», «Соросята - предатели Украины!», «Сорос - вон из Украины», «Украина без Сороса!» тощо.

Першоджерело поширення фейкової інформації стали два ресурси, які відомі розміщенням “джинси” за гроші.

Але справа в тому, що на території Закарпатської області у вказаний період жодна протестна акція під такими гаслами… не проводилася. Тому інформація викладена в публікаціях не відповідає дійсності. А простіше - фейкова.

Контенаналіз фейкових статей свідчить, що подібна акція могла відбутися - але наприкінці минулого року. І не в Ужгороді, а у Львові (біля будівлі Франківської райадміністрації Львівської міської ради). Про це що свідчать локація та фотозображення адмінбудівлі (вул. Генерала Чупринки, 85) та надписи на офіційних фасадних вивісках.

До того ж, на акції в м.Львів були ті самі учасники, подібні гасла та плакати. Тільки замість Сороса там були гасла про МВФ.

Комусь байдуже: Сорос чи МВФ, Львів чи Ужгород. Аби тільки створювати інформаційний шум і враження, що українці протестують проти всього, що так сильно не люблять в Росії.