"ПРО АЗОВ" - Олег Шарп

"ПРО АЗОВ" - Олег Шарп

Пробігся американськими каналами. Двічі натрапив на відео тарану українських катерів російськими бандитами. І щось про те, що Трамп звинувачував Обаму у здачі Криму - мовляв, може покажеш наразі, які в тебе яйця? Знають, освітлюють...
Потім переключився на наше ТВ. Або зрада (Порошенко підставив моряків, от Зеленський з Воною все з Московією "порєшают"), або розважальні шоу. Набагато спритнішим виявилось Ольгіно, яке вже на всю катушку працює під всіма офіційними повідомленнями Києва.

Тому я звертаюсь до наших медійників - ви подуріли? Пам`ятаю, коли була Тузла, навколо проблеми завдяки ЗМІ згуртувались навіть хронічні пофігісти, ТВ висвітлювало події у режимі on-line, патріотизм зашкалював, а бажання приєднатись до НАТО тоді вперше стрибнуло в українському соціумі вище 50% (потім, правда, знов відкотилось назад).

Наразі знов потрібне єднання. Чи може поставимо всі кораблі на якір та будемо й надалі всього боятись й ходити на цирлах перед запорєбріковою сволотою?

Ситуцію з Азовом не можна було весь час тримати у підвішеному стані. Треба було щось вирішувати для того, щоб склався алгоритм подальших дій.

Це була не підстава військових моряків, як вже верещать московіти та зрадобенеді. Це була спланована розвідка боєм. Свідома провокація, яка б спрацювала у БУДЬ-ЯКОМУ випадку. І такий варіант розвитку подій передбачався. На війні як на війні.

Що далі - суб`єктивно.
* Оголошення тимчасового військового стану (зрадобенеді можуть починати істерити про перенесення виборів, хоча такої загрози особисто я не бачу).
* Скликання позачергового засідання РБ ООН.
* Пряме звернення до США з проханням посилити присутність у Чорному морі та прискорити надання нам більш сучасної зброї - від MIM-104 Patriot до нової партії військових катерів.
* Вимога призупинення права проходу піратських суден Ерефії через Босфор. Там все дуже регламентовано, але, як кажуть британці, якщо правила не дозволяють виграти джентельменам, джентельмени міняють ці правила.
* Санкції, санкції, санкції... Банки, газогони etc.
Іншими словами, використати принцип джиу-джицу - спровокувати, а потім силу ворога спрямувати на свою користь. Можливо, ми втратимо катери. Але з часом від сьогодняшніх подій ми отримаємо у стратегічному плані набагато більше.

Заспокойтесь. Широкомасштабної війни не буде - у Москві ідіоти, а не самовбивці. Головне, щоб хлопці були живі. Переможемо.

Helgi Sharp