"Про цінності" - Віктор Бобиренко

"Про цінності" - Віктор Бобиренко

Я топлю за курс України в НАТО та ЄС.
Все дуже просто: я бував там і там і можу порівнювати. Але у нас намагаються порівняти побут. У нас стандартом вважається євроремонт.
Але не європейські цінності. Порівняти цінності дуже легко. Я студентам розказую на прикладі фільмів, чи пісень.
Савєцкій, або рускій стандарт у їх піснях: «Жила би страна радная і нєту другіх забот». Або «Но толька нам нужна адна пабєда, адна на всєх, МИ ЗА ЦЕНОЙ НЄ ПАСТАІМ.
Ось, тебе, гадського гвинтика не має хвилювати нічого, крім думок про імперію. І ляжте, хоч мільйон, хоч два – Київ має бути взятий до 7 листопада. Шо не ясно?
Бо «Баби нових нарожают». Так думають маршали пабєд.
А в західних цінностях не так.
Хай наіть це і легенда, але в ній показано відношення. Це фільм «Врятувати рядового Райана». Там взвод професійних військових відправили рятувати для матері останнього сина.
Два світи – дві долі. І я хочу, щоб мої діти жили за західними стандартами і цінностями.
А не «єслі нада павтарім». Бо хто так кричить, той насправді і не знає – кому треба.
Зараз агенти Кремля в Україні та олігархат створюють новий міф. Що Україна знаходиться під зовнішнім управлінням. Під західним управлінням. І це типу погано.
На наших очах створюється нова електоральна ніша. Щоб потім, загнаних у таку парадигму людей, заплутаних у трьох соснах – ще покоління водити по ілюзіях, замість руху вперед.
Цей міф потрібно розвінчувати.
Я роблю це зі студентами так. Я кажу: незалежність – це онанізм. Усі люди залежать один від одного. Щоб зробити собі добре – потрібен партнер.
Так само і з країнами. Усі в Європейському союзі пов’язані і залежні один від одного.
А нам, ще малоцивілізованим, нав’язують правила гри. Адже це ми хочемо вступити до їхнього клубу, а не навпаки.
Якщо ви приводите дитя в елітну школу, а у вас вимагають, щоб дитина була вмитою і не колупала в носі – то на що вам ображатися? Дотримуйтеся правил.
Тим більше, що якраз вимоги МВФ і роблять нам позитивні зміни.
Я дуже вірю, що в Семи посольствах все ж розуміють, хто грає проти колективного Заходу. Ті, по чиїх каналах крутять тему зовнішнього управління.
На манєжє – всьо тє же.
Медведчук, Льовочкін, Коломойський, Ахметов. І прімкнувший к нім Пінчук.