«Про Донбас. Невеликий апдейт з американських кабінетів» - Олег Пономар

«Про Донбас. Невеликий апдейт з американських кабінетів» - Олег Пономар

Про Волкера, Лаврова, миротворців, зброю, санкції, "хорватський" закон у Раді.

Як я писав влітку 2017 року, питання зброї для України та питання санкцій проти гаманців Путіна — це серед іншого і питання тиску на Московію для її виходу з Донбасу та її згоду на миротворців за українсько-американським сценарієм.

Також влітку я писав, що друге читання закону про реінтеграцію Донбасу пройде ближче до зимової зустрічі Волкера зі Сурковим. Що маємо на сьогодні?

Американці проводять інтенсивну роботу для організації зустрічі Волкера зі Сурковим.

Волкер максимально використовує майбутній звіт Мінфіну США про гаманці Путіна. Для цього й ці вкиди у пресу зі списками путінівських олігархів. Ці списки буже попередні, це просто база для тимчасового маневру (для обидвох сторін), залежно від зрушень щодо миротворців.

Питання джавелінів. Офіційно про це оголосив лише сенатор Маккейн на власному сайті, ба заяви Білого Дому (саме про джавеліни) наразі немає. Думай, Московіє.

Сьогодні Верховна Рада розглядає "хорватський" закон. Думай, Московіє.

Через величезну інформаційну піну, про яку я писав у попередньому пості, і яка слугує димовою завісою, вчора мало хто зауважив ремарку Лаврова про миротворців. А він сказав, що місія ООН, яку ніби-то вводять для захисту спостерігачів ОБСЕ, звичайно ж, може пересуватися по всій території Донбасу, аж до кордону з Московією. Чи не це головний меседж?? Чи не про це я писав влітку? Якщо миротворці будуть, то лише за українсько-американським сценарієм.

Московія не має місця для маневру.

Олег Пономар