"Про дружбу росії з КНДР" - Антон Швец

"Про дружбу росії з КНДР" - Антон Швец

Чим більше ми жартуємо про те, що єдиним надійним партнером росії залишиться Північна Корея, тим більше це стає схожим на правду. Тут Британія надала ООН фотодокази того, що КНДР постачає зброю до росії. The Guardian проаналізували звіт британської розвідки, де були супутникові знімки, зроблені з вересня по грудень. Пишуть, що на них наочно видно факт поставок північнокорейської зброї до рф.

На знімках зафіксували три російські кораблі: “Майя”, “Ангара”, “Марія”. І на цих фотках видно, як вони завантажують контейнери у відновленому північнокорейському порту Наджин перед тим, як пройти транзитом до російських портів на Далекому Сході.

Цікаво, що звіт з’явився саме після того, як США оголосили, що балістичні ракети з Північної Кореї були використані росією на наших територіях. Дипломат ООН каже, що цей звіт та всі інші докази мають стати приводом для великого розслідування порушення росією і КНДР міжнародних санкцій. ООН, звичайно, дуже надійний партнер у таких розслідуваннях.

Звіт разом з доказами від США та інших країн передали групі оонівських експертів. Цікаво, за яким рівнем стурбованості можна оцінити цю новину для ООН.