ПРО ФІЗКУЛЬТУРНИЦЬ, ПОРОШЕНКА І "СОВОК" - Павло Бондаренко

ПРО ФІЗКУЛЬТУРНИЦЬ, ПОРОШЕНКА І "СОВОК" - Павло Бондаренко

Так, я ненавиджу "совок". Я ненавиджу діточок віком 45+ які досі чекають, поки їм ДАДУТЬ "нормальну зарплату". Знаєте, що найбільше в них дратує?

Тупість.

Причому рівня освіти це аж ніяк не стосується - особисто знаю парочку феєрично тупих докторів наук і професорів. Причому не "технарів", а нібито гуманітаріїв, яким по життю прописано вміння самостійно мислити.

Не вміють.

Абсолютна не здатність до самостійного мислення, до критичного сприйняття інформації, аналізу подій і процесів - це основна визначальна риса "совка".

Розумію, що такою була політика в СРСР.

Розумію, що "Homo sovieticus" спеціально вирощували такими - через що, власне, СРСР і згнив.

Порахуйте кількість нобелівських лауреатів в СРСР, крім правозахисників та дисидентів. Десять включно з премією миру, присудженою заляпаному по самісіньку лисину кров`ю Горбачову.

Десять...

З них троє - ті, хто на момент приходу більшовиків до влади був уже сформованою особистістю, та ще крадій чужих рукописів Шолохов. В США нобелівських лауреатів більш ніж 300. У Великобританії - понад сотня.

Знаєте, коли на початку 90-х минулого століття відкрилися кордони й радянські люди масово ринули освоювати світ, там спочатку були вражені високим рівнем їхньої освіченості. Вони знали буквально про все.

Потім захоплення помалу вщухло. З`ясувалося, що радянські люди знали про все, але практично ні про що глибоко. Але й у гарних спеціалістів, дуже начитаних у своїй царині була величезна вада: невміння творчо використовувати свої знання. Нездатність до творчої роботи. В кращому випадку з них виходили гарні виконавці чужих ідей. Це і є тупість.

Найбільша трагедія в тому, що досі ми маємо тріумф "совка". Причому, на всіх рівнях - від слюсаря ЖЕКу до найвищих посадових осіб у державі. Й він не здає своїх позицій - друга головна ознака його - безмежне хамство, агресивна лють і нахабство, яке не дає пробиватися нічому альтернативному.

"Совок" не любить тих, хто виділяється. Його ідеал - однаковий одяг, однаковий рівень статків і навіть однаковий зріст, мов у фізкультурниць на Красній площі. Але найбільше "совок" ненавидить людей, що мислять, самодостатніх.

А відтак, хто вибивається з цього ряду "совок" не просто відторгає, але намагається знищити.

Згадайте хоча б долю Супрун, Бальчуна, Бальцеровича, Гонтарєвої, Яресько та інших "не типових" з числа наших або закордонних спеціалістів. І те, як "совок" їх пережував.

Як "совок" відригнув Порошенка, Яценюка, Турчинова й радо прийняв замість них тих, кого прийняв...

Ідеалом "совка" є той, хто не думаючи, тупо давить на кнопки. За командою...

Сподівання на молодь, яка має бути іншою. Проте, як показала практика - більшість молодих людей йдуть слідами своїх батьків, а відтак кількість тих, хто ментально й психологічно є "совком" усе ще нижче критичного рівня не падає...

Наразі, коли вирує війна, нічого не змінилося. Озирніться навколо: поки одні воюють, волонтерять, борються з ворожою пропагандою та відбудовують зруйноване нападниками, інші затарюються пивом і горішками на 500-600 гривень, но не пожертвує волонтерам сотню, бо то держава повинна робити. "Совку" завжди і всюди держава винна.