"Про курс на простих цифрах" - Антон Швец

"Про курс на простих цифрах" - Антон Швец

За п’ять (5) днів з 22 по 26 листопада НБУ для підтримки курсу гривні спалив 630 мільонів доларів. Тобто НБУ ці долари продав, бо нарід подумав, що почалося та почав скуповувати долари шо дурний.

За весь рік, включно з ціми 5 днями НБУ продав всього 984 мільона доларів.

Тобто за весь рік продали 354, а за п‘ять днів 630. Непоганий ачівмент.

Ці 600 мільонів скоріш за все не потраплять у економіку України, бо бізнес зарезервував їх на випадок коливань курсів, інвестори в ОВДП взагалі їх вивели з країни, а нарід сховав під матрац. Ці гроші тупо спалили.

Спалили тільки тому, що Офіс Президента попрохав Кирила Шевченка допомогти бюджету, бо шось грошиків не хвата. І Кирило Шевченко поліз руцями у те що працювало.

Цікаво послухати адептів слабкої гривні, які вважають що НБУ повинен тримати гривню низько заради підтримки експорту, скільки часу потрібно екпортно-орієнтованому бізнесу щоб повернути півмільярда доларів у обіг? Бо це ж не зовнішні коливання гасили. Це просто НБУ показав ринку, що буде ставити такий курс який захоче і всі побіжали купувати долари. Я вже не кажу про то, щоб повернути ці півмільярда до резервів НБУ - скільки потрібно часу?

Ось вам що таке залежний НБУ і пояснення чому зараз турки бунтують, через послаблення ліри Ердоганом.