"Про мародерів та бариг" - Денис П'ятигорец

"Про мародерів та бариг" - Денис П'ятигорец

Мені завжди цікаво слухати, як типу "опозиційні» депутати від УКРОПу розказують про «владу бариг», чи «бариг при владі». Кожного разу виникає питання, а як би ви працювали, коли б були при владі? У відповідь можна почути все, що завгодно, бо перевірити це не можливо. Бо вони не при владі і всі дебати будуть гіпотетичні.

Так було донедавна. Допоки в березні 2017-го УКРОПи не рейдернули владу в м. Луцьк після смерті міського голови.

І почалися «флеш-роялі». Дерибани «по-мєлочі» та ігри «по-крупному».

Майже вся країна бачила сюжети про те, як в Луцьку депутати побилися через те, що УКРОП безкоштовно передав одному з колег-депутатів 2 га землі вартістю 20 млн. грн..

А вже сьогодні – нова схема. І вже на 9 млн. грн.. На цей раз – купівля тролейбусів зі Швейцарії.

Зі Швейцарії? Серйозно? Тобто з тієї Швейцарії де постійно проживає і звідки час від часу прилітає до Луцька очільник Волинського УКРОПу Ігор Палиця? І ви думали, що ніхто не запідозрить що там є «мутні схеми»?

А тепер про схему.

Є в Швейцарії місто Б’єль. Там є місцеве «Тролейбусне депо». І от вирішило це депо списати 10 старих тролейбусів 1997 року випуску, бо в них вже добіг кінця строк експлуатації і закони Швейцарії не дозволяють їх використовувати.

І тут в Б’єль їдуть УКРОПівці. Бадьоро пилять селфі на фоні траліків та кажуть, що куплять їх по «хорошій ціні» для потреб Луцького тролейбусного депо.

А потім відбувається феєрія примітивного схематозу.

Замість того, щоб в «Луцьке депо» купило напряму в «Б’єльського депо» траліки по ціні металобрухту, а міський бюджет зекономив би на цьому шалені гроші – ці старі тролейбуси забирає на себе швейцарська фірма-прокладка «Ретінбус», яка до цього барижила вживаними автобусами і жодного разу не працювали з тролейбусами.

УКРОПівська влада Луцька виділяє гроші з бюджету для того, щоб ті траліки в прокладки купити, але вже не за копійки, а по 900.000 грн за штуку. Тобто за 9 млн. грн. за десяток. І робить це правильно. Не одним траншем, а розбиває на кілька платежів, щоб не йти на тендерні процедури.

Як думаєте, кому піде на кишеню «різниця в ціні»? Правильно! Справжнім «патріотам»!

Хлопці. Так ви ж навіть не бариги. Ви мародери!

Денис П'ятигорец