"ПРО МУД@КА – ОРДЕНОНОСЦЯ" - Литвиненко Едуард

"ПРО МУД@КА – ОРДЕНОНОСЦЯ" - Литвиненко Едуард

Зазначене слово «муд@к» має мінімум три наступних значення:

1) у довіднику по тваринництву муд@ком називають кастрованих биків;

2) у перекладі з японського «муда» – назва людини, який відноситься до свого життя та професії несерйозно, а для японців це жах!;

3)  у книзі "Психологія дурості" французький психолог Жан-Франсуа Мармьон характеризував муд@ка, як людину, яка наділяє себе особливими привілеями у соціальному житті та почувається невразливим для осуду.

Вам вибирати, саме про який тип муд@ка я веду мову. Коректно.

Отже.

Є один муд@к в Україні. Ні, ви праві, їх в Україні дуже й дуже багато, але я веду мову про одного конкретного з цього племені.

Козловський Віталій Віталійович.

Яки запам’ятався не тільки піснями і скандалами з продюсером.

Але й фото зі звинуваченою у сепаратизмі Нелі Штепою, за сумісництвом мером м. Слов’янськ у буремному 2014-му.

Але й тим, що у 2016 році в інтерв'ю інтернет-виданню «Апостроф» на запитання стосовно приналежності Криму, відповів: «Мне все равно, что и где находится…».

Але й тим, що 9 травня 2018 року, на четвертому році російської агресії виступив у Москві на святковому концерті, присвяченому російському державному святу Дня перемоги.

Заслужений артист України. За інформацією з Інтернету на сьогодні – старший викладач вокалу у Київській академій естрадного та циркового мистецтв.

Указом №593/2022 від 23 серпня 2022 року нагороджений президентом України Володимиром Зеленським орденом «За заслуги» III ст. – «за значні заслуги у зміцненні української державності, МУЖНІСТЬ І САМОВІДДАНІСТЬ, ВИЯВЛЕНІ У ЗАХИСТІ СУВЕРЕНІТЕТУ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ЦІЛІСНОСТІ УКРАЇНИ… ВІДСТОЮВАННЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ІНТЕРЕСІВ НАШОЇ ДЕРЖАВИ, сумлінне виконання професійного обов'язку».

Запам’ятаємо. За значні заслуги. За мужність. За відстоювання національних інтересів. За професіоналізм.

Але мені щось згадується інше. Пам’ятаєте?

«Чтоб худого про царя не болтал народ зазря,

Действуй строго по закону, то бишь действуй... втихаря.

Ну а я уж тут как тут – награжу тебя за труд:

Кузнецам дано заданье – орден к завтрему скуют!..»

Леонид Филатов. «Про Федота стрельца, удалого молодца».

Вже схлинула хвиля обурення щодо того, яких муд@ків і за що нагороджував найвеличніший минулого Дня Незалежності.

Сидів би Віталька тихенько, каявся б та ліпив би собі нове життя… Але.

На закиди Анжеліки Рудницької щодо ордену "За заслуги" Віталька зайшовся криком: «…у мене того ордену немає, мені його ніхто не давав і Я НЕ СПІШУ ЙОГО БРАТИ, ВІН МЕНЕ СЬОГОДНІ НЕ ЗІГРІЄ, НЕ НАГОДУЄ. Тому я був би готовий Анжеліці Рудницькій цей орден ПРОСТО ПОДАРУВАТИ. Можливо, їй просто не вистачає чогось в житті, якихось відзнак, я був би їй готовий віддати…»

Я трошки охєрєл, хлопці.

Іде війна. Гинуть тисячі українських вояків. Не прославлених. Не нагороджених. І цей муд@к відкрито – орден його не зігріє, не нагодує!!! Мля, що це, люди?

Окрім цього, муд@к Віталька своєму експродюсеру Ігорю Кондратюку, який запропонував продати орден та віддати йому чималий борг (не виправдовую, але я розумію, чому Ігор так і таке сказав, відомо його відношення до таких орденоносців і такого нагородження) грізно і нагло відповідає: «Я прийду до нього, КИНУ ТУ МЕДАЛЬ ЙОМУ В ПИСОК, хай сам продає ту медаль і забирає собі ті гроші…». Державну нагороду (правда муд@к Віталька не розуміє і не робить різниці між медаллю і орденом) він хоче КИНУТИ. В ОБЛИЧЧЯ.

Донагороджувалися!

Висновок.

Орден «За заслуги» посідає третє місце у рейтингу орденів України, випереджаючи навіть такі бойові ордени, як орден «Богдана Хмельницького» та орден «За мужність».

Орденом нагороджено муд@ка, який ані орден, ані сам високий факт нагородження ні в що не ставить. І цього ордену, зважаючи на його статус, власну громадянську позицію, на думку значної кількості громадян (не візьму на себе сміливість сказати, що більшості) не гідний.

Орденом нагороджено муд@ка у той час, коли подвиг тисяч захисників, нажаль, залишається неоціненим. На жаль.

Відповідно до Закону України «Про державні нагороди України» «Державні нагороди України є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги». Муд@к або цього не розуміє, або свідомо нехтує цим. Кладьот болт, так сказать!

У законодавстві України є статейка №186-1 Кодексу про адмінпорушення чітко і однозначно визначено, що за незаконні дії щодо державних нагород муд@ків карають.

І цікаве питання – чи має цей муд@к призовного віку бронювання від захисту Батьківщини?

Сумно, коли награждають муд@ків. Муд@ки.