ПРО "МУДРИЙ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД" - Павло Бондаренко

ПРО "МУДРИЙ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД" - Павло Бондаренко

Кілька вузлових моментів української історії, коли вона могла піти зовсім іншим шляхом. Могла б. Якби не улюблений садовий інструмент нашого народу - граблі...

1663 рік. Замість Виговського та Дорошенка народ обирає промосковського гетьмана Брюховецького, котрий обіцяв припинити війну та знизити податки. У результаті народ було поділено між Москвою і Польщею, а податки було підвищено в рази.

1708 рік. Замість Мазепи народ підтримав промосковського гетьмана Скоропадського, котрий обіцяв мир. У результаті народ отримав закріпачення, рабство, рівному котрому не було в Європі.

1812 рік. Замість того, аби стати на бік Наполеона, як це зробили поляки, український народ підтримав царя Олександра І, сформувавши 22 полки, в яких служило 25 тисяч козаків. Плюс 75 тисяч ополченців. У результаті обіцянку повернути козакам вольності цар не виконав й українцями російські поміщики торгували, мов псами, свинями та вівцями.

1918 рік. Замість Скоропадського народ підтримав Вінниченка, Андрієвського та Петлюру, котрі обіцяли мир та халявну землю. У результаті народ отримав колгоспи і Голодомор.

1991 рік. Замість Чорновола народ обирає промосковського комуняку Кравчука. У результаті народ отримав владу «червоних директорів», які швиденько стали олігархами, а головний з них - Л. М. Кучма - другим президентом України.

Чомусь мені здається, що наступним президентом наш «мудрий народ» обере Бойка або Медведчука. Аби хтось із них припинив війну, від якої народ такий утомлений.

Що? Порошенко виключення? Ні, Порошенко теж у цьому ряду. Бо «мудрий український народ» обрав його у 2014 не тому, що хотів патріота при владі. Тоді народ вважав що Порошенко - це промосковський олігарх, співзасновник Партії регіонів, котрий має у Росії бізнес тому швидко домовиться із Путіним і припинить війну «посередині».

А коли побачили, що Порошенко зовсім інший і дуже схожий на Скоропадського (Павла, а не Івана), люто його зненавидів. А «Ліпецька фабрика», «офшори» та інша маячня - то лише виправдання себе, коханих. Нікому не хочеться почуватися негідником, котрий готовий здатися ворогу за банку варення та тарілку печення.
Так що Бойко і Медведчук мають шанси...

P.S.
Народ, котрий не знає, або забув свою історію, не має майбутнього, - сказав Платон. Від себе додам - такий народ приречений крокувати по граблях, причому, по колу.
Відтак нагадую, що продовжується підготовка до видання моєї крайньої книги «ТАЄМНА ІСТОРІЯ МОСКОВІЇ»