«Про нашу Владу - Президента, Прем'єра, Спікера» - Олег Пономар

«Про нашу Владу -  Президента, Прем'єра, Спікера» - Олег Пономар

Наша теперішня влада є не дуже популярною. Причин багато. Насамперед це результат інформаційної технології гібридної війни Московії. Адже всі українські ЗМІ, які контролюються Москвою, опозиція, популісти та агенти впливу Москви демонізують нашу владу усіма можливими способами — в соцмережах, інтернеті, в пресі, на радіо та телебаченні. Дуже простим методом — нічого не пишеться і не розповідається про досягнення, а помилки миттєво роздуваються та гіперболізуються.

Чи є досягнення? Безперечно, і немало. За три роки зроблено більше ніж за попередні двадцять п'ять: енергетична незалежність, банківська галузь, часткова деолігархізація, система тендерів для держзакупівель, безвізовий режим, асоціація з Евросоюзом, відродження війська, поступ до НАТО, тощо.

Чи є ті, хто це бачить та зауважує? Так. Це найздоровіша частина суспільства. Частина суспільства, яка вміє думати та роставляти пріоритети. Частина суспільства, яка розуміє, що триває боротьба України за незалежність від Московії. Частина суспільства, яка чітко усвідомлює, що ворог України в Москві, а не в Києві. Частина суспільства, яка розуміє в яких об'єктивних обставинах перебуває Україна, коли треба реформувати країну і одночасно вести війну проти Московії. Ця частина суспільства підтримує владу (конструктивно критикуючи). Але... Вже є велике АЛЕ.

Ця частина суспільства також бачить, що останніми місяцями реформи буксують. Запал Майдану вичерпався. Тиск Заходу більше не створює чарівного імпульсу. І ця здорова частина суспільства, яка твердо стоїть на державницьких позиціях, починає відверто і голосно говорити. Потрібно продовжувати реформи. Реформи швидкі, структурні, ґрунтовні, не косметичні. Справжні реформи. Без цих реформ всі попередні досягнення будуть марними. Без цих реформ влада може втратити підтримку навіть найконструктивнішої частини суспільства. Що є нагально потрібним? Це п'ять надважливих кроків, які вже передавнено, і які не можуть чекати до літа. І яких досі чекають від нас наші союзники:

1 Створення Антикорупційного суду
2 Швидка, чесна і масова приватизація
3 Коригування пенсійної реформи
4 Реформа державного врядування
5 Відкриття цивілізованого ринку землі

Я писав про це восени. Я пишу про це знову, та часу та терпцю залишається менше. Це критично важливо. Не менш важливо ніж воєнний фронт.

Мене прибив коментар прем'єр-міністра стосовно ринку землі кілька днів тому. Мене гнітить неефективність роботи Верховної Ради.

Я хочу, аби цими днями в президента зібралась стратегічна дев'ятка і вирішила, як Верховна Рада все це буде ухвалювати (і чи буде?).

Я хочу аби підібрали ключі та аргументи до кожного депутата коаліції. Потрібно терміново щось робити. Це вже стало небезпечним. Дуже не хочеться реваншу чорних сил у 2019 році.

Вірю в Україну та здоровий глузд.

*

"Стратегічна дев'ятка": Петро Порошенко, Володимир Гройсман, Андрій Парубій, Олександр Турчинов, Юрій Луценко, Арсен Аваков, Арсеній Яценюк, Борис Ложкін, Ігор Райнін

Олег Пономар