"Про нового героя Кузьменка" - Андрій Боднарчук

"Про нового героя Кузьменка" - Андрій Боднарчук

Можна я, як людина, котра знає напам'ять альбоми "Казки", "Мова риб", "Птахи"... Як людина, котра знає ті пісні Кузьменка, котрих не знають 90% українців. От, з цієї точки зору - напишу. Всі ж вже написали, мені що, не можна?

Кузьменко, звісно, не винуватий,
Що президент у нас дурнуватий...
(вибачте, віршем вийшло).

Кузьменко загинув, трагічно розбився на зимовій дорозі у дорогому джипі. Десь читав, що його Тойота - це одна із найбезпечніших машин в світі, і представники заводу оглядали машину, бо були в шоці. Смертельні ДТП в такій машині вкрай рідкісні. 


Тому хочу підкреслити - на мою думку, поза всяким сумнівом, що це було просте ДТП, всі решта видумки про "Кузьму вбили" - це для дебілів. Якби там було хоч щось підозріле - то це би набуло такого розголосу, що Карпати би захиталися. Але там не було нічого, до того ж були свідки ДТП, тобто жодних варіантів приховати кінці у воду.

Є відомий вислів - про мертвих або добре, або нічого. Насправді це неправильний вираз, в оригіналі має бути "або нічого окрім правди". Так от.

Кузьменко зробив себе сам, став із нікого - відомим на всю країну. Написав дофіга хороших і дофіга "такихсобі" пісень. Деякі з тих пісень стали всенародними хітами, як то пісня "Мовчати", "Спи собі сама", "Мам", "Не встидайся то твоя земля", і ще багато.

Але Кузьменко - і звання Героя України - речі несумісні. Кузьменко красиво жив, норм заробляв, багато подорожував, любив комфорт, не встидався брати гроші за політичні концерти перед виборами, і за Кучму, і за яника... Знав мільйон анекдотів, і був прекрасним співрозмовником, кожне інтерв'ю із ним було яскравим. Але ні слова, ні молекули геройства не бачу.

В Україні, під час війни, коли люди віддають життя за свободу і за життя свого побратима... це дикість, це наруга над пам'яттю Героїв, це намагання знівелювати їх свідомі ПОДВИГИ і прирівняти їх до веселого хлопця з мікрофоном. Це подібно, як наш півшостий президент зустрічав з ескортом, оркестром і почестями - загиблих у авіакатастрофі в Ірані. А от з війни загиблих цей випадковий президент ні разу так не зустрічав.

А чому Кузьменко герой України, а Потап ще ні? А чим це Потап гірший?
А Настя Каменських?
А Вакарчук? Ви подивіться на його торс мускулистий! Та він вилитий герой!
Чим Кузьменко кращий? Тим, що не впорався із керуванням на зимовій дорозі і так влупив у зустрічного, що вирвав задній міст із ГАЗона?

Коли Зеленський сяде - треба буде скасовувати послідовно кожен папірець, котрий цей гідрант підписав. Шкода лиш батьків та родичів Кузьменка.

Є один співак, котрий заслуговує на звання Герой України. Це - Василь Сліпак.

Кузьменко допомагав пораненим в львівському госпіталі, це звучало неодноразово. І кляв війну і казав що вона не має причин, схоже, що не розумів, що це війна за Незалежність, а причина в тому, що на Україну напала рф.