"Про Орбана і допомогу від ЄС" - Антон Швец

"Про Орбана і допомогу від ЄС" - Антон Швец

У Bloomberg написали, що ЄС розглядає жорсткі заходи проти Угорщини за блокування допомоги Україні. Європейські лідери збираються зайняти занепокоєно жорстку позицію щодо Угорщини, якщо на саміті 1 лютого Орбан продовжить блокувати допомогу нам на суму 50 мільярдів євро.

Пишуть, що в понеділок цей путінський дружок знову почав виступати проти пропозиції ЄС щодо створення нового фонду, який буде доставляти критично важливу військову допомогу в Україну.

Але.

На саміті в Брюсселі 1 лютого держави-члени ЄС начебто готові ухвалити пакет допомоги, незалежно від того, що буде вилітати з рота Орбана. А ще розглядають запасний варіант, щоб решта європейців надавали нам гроші поза бюджетним процесом ЄС.

Кажуть, що якщо Орбан знову буде вставляти палки в колеса, на нього чекають нові штрафні заходи, які можуть позбавити Угорщину права голосу як країни-члена ЄС. Тут правда є нюанс у тому, що прем’єр Словаччини Фіцо хотів захищати Угорщину від цих проблем. Подивимось, що з цього вийде.

Міністр закордонних справ Угорщини сказав, що в Будапешті розглянуть можливість зняття блокування, якщо Україна надасть “гарантії”, що угорські компанії не будуть додані до списку спонсорів війни. Маю зустрічну пропозицію: можливо варто просто перестати спонсорувати війну? Раджу подивитися на інші цивілізовані країни і зрозуміти, що дружба з росією нічим хорошим не закінчується.