"Про Південну Корею" - Антон Швец

"Про Південну Корею" - Антон Швец

Поки що реакція Південної Кореї на вальс пітуна та Кімів відверто не вражає.

Стало відомо, що Сеул розширив списки експортного контролю на 243 види товарів. Тепер їх стане майже півтори тисячі. Найбільшою проблемою для рф в новому переліку є станки. Це не топ-діапазон станки, але тим не менш на тисячах російських підприємств стоять корейські станки. Детальний перелік експортного контролю ще не опублікований, але як завжди проблема не у самих станках на цьому етапі(бо тих станків в рф вже вагон). А в витратних матеріалах для них – різаки, запчастини, мастило фірмове, тощо. Про це поки що ні пари з вуст.

Ну і найголовніше, що це експортний контроль. У випадку чого Сеул може і дозволити експорт. Якщо росіяни доведуть, що станки не для військових потреб, лол. Ну і в Сеулі прямо майже кажуть про те, що підписані контракти скоріш за все будуть виконані. І контроль запрацює по факту в кінці липня. Оперативність вражає, звісно.

Корочі, поки що Сеул бажає пройти по тоненькому. І зуби показати, і відносини з рф особливо не руйнувати. Тому я не дуже вірю в пряме постачання зброї з Кореї до України. Вони і так допомагають поставками в інтересах країн ЄС, щоб європейцям легше було віддавати зброю нам. На більше поки що очікувати не варто. Хоча звісно позиція Президента Південної Кореї більш ніж різка і все може статися.

Питання лише в тому позбавився вже Сеул ілюзій відносно рф чи ще вважає, що існують якісь дипломатичні кроки щоб відтягнути путіна від Кімів? Відповідь на це скоріш за все буде залежати від того, чим саме розплатилася росія з Кімами.