«Про ПАРЕ, джавеліни та "м'якого" Обаму» - Олег Пономар

«Про ПАРЕ, джавеліни та "м'якого" Обаму» - Олег Пономар

У зв'язку з заявами Меркель про повернення Московїї до ПАРЕ та з початком передвиборчої кампанії Трампа

Обама, якого дехто називає м'яким, забезпечував єдність, твердість і монолітність Заходу у ставленні до агресивної Московїї.

Як він це робив?

По-перше, США накладали дуже болісні санкції. Нагадаю, що перші (Обамівські) дев'ять пакетів було введено проти стратегічних компаній і галузей Московії - банки та фінанси, нафта і газ, ВПК, агропромисловість, тощо. І нагадаю, що за каденціі Трампа за три роки санкцій немає взагалі (попри всі розмови та обіцянки).

Приклад США діяв на Европу за часів Обами, адже це аргумент - особистий приклад.

По-друге, Обама умів слухати і чути.

Спростуємо міф про те, що Обама блокував передачу джавелінів Україні.

Коли Меркель була у нього в Білому Домі, Обама сказав, що США дадуть Україні джавеліни. На що Меркель навела такий аргумент: якщо ви дасте джавеліни, то я не зможу знайти потрібні слова до таких країн ЕС, як Італія, Австрія, Чехія, Угорщина, Греція аби продовжувати санкції проти Московїї, бо вони скажуть — США нас слухають, то й ми не мусимо.

І Обама почув. Але єдність Заходу зберігалася і санкції продовжувалися.

Що сьогодні?

(Маккейн встиг пролобіювати джавеліни) ..

Сьогодні Трамп каже, що він хоче відновити відносини з Московією, збільшити товарообіг і співпрацю зі своїм другом Путіним. Тому логічно, що Меркель говорить про повернення Московїї до ПАРЕ —якщо США це не потрібно, - то нам тим більше.

Ось така історія про "м'якого" Обаму та "яструба-республіканця" Трампа.

Дай Бог здоров'я Байдену.

Олег Пономар