"Про президентські рейтинги" - Віктор Бобиренко

"Про президентські рейтинги" - Віктор Бобиренко

Тут усі почали радіти КМІСівському рейтингу - типу Бойко скотився аж на 4-ти місце.
Я би радів так само з усіма, бо ненавиджу прокремлівську шоблу. Але!
Нам показали:
Зеленський - 22,7%
Порошенко - 18,3%
Тимошенко - 14,5%
Бойко - 11,4%
Але радіти передчасно.
1) КМІС останнім часом показує спірну інформацію.
2) КМІС (його замовник) показує окремо Бойка, окремо Медведчука. А разом у них уже 16,5%. І хоча повністю натягувати їх рейтинг один на одного некоректно, все ж більшість медведчуківських проголосує за Бойка. От, умовно, він уже і у цьому рейтингу - третій.
3) У ОПЗЖ - потолок - десь 22-24%. При правильній постановці і відпрацюванні стратегії та підтримці Кремля - рейтинг прокремлівського кандидата може зрости до 20%. А закрити абсолютно усі інформаційні площадки для них - буде важко. Тож я би не став списувати Бойка передчасно.
4) У Зе!, Порошенка і Юлі - буде абсолютно однакова стратегія: вийти у другий тур з Бойком і впевнено перемогти. Неважливо з якого місця. Хоч і з другого.
5) Якщо Зе! не валитиме Україну відверто, він добуде термін і може ризикнути на другий. А зовнішньо-політична кон'юктура - на боці України. Економіка у світі зростатиме і тягтиме і нашу.
6) Тому падіння рейтингу Зе! може сповільнитися. І він і через три роки буде в четвірці найрейтинговіших. Якщо телеканали будуть йому підігравати.
7) І головне. Український народ не змінився. Він жде чуда і месію. Зеленський не справився - несіть нового. Але такого, який пообіцяє зробити усіх щасливими. А значить у цю четвірку тузів може встрибнути новий джокер. Який повідкусує у всіх потроху (ну, крім Порошенка, у якого базовий електорат залізо-бетонний і частково Бойка) і вилізе у другий тур.
8) це може бути і той же Разумков, який веде себе так само, як і Зеленський два роки тому - посміхається і не триндить про гарячі і підступні теми. Ну і Кличка ще теж ніхто не відміняв. Тут головне не зробити фальстарту. І вчасно знайти Гордона, який скаже: ось, ось цей врятує всіх нас.