"Про Путєна, серце і ядрьону бімбу" - Юрій Руденко

"Про Путєна, серце і ядрьону бімбу" - Юрій Руденко

В черговому пакеті брєдових заяв, кремлівській коротун "звинуватив" США в тому, що бомбили Хіросіму і Нагасікі американці "злочинно"...
Так от, панове, коли наприкінці другої світової війни, американці планували штурм японських островів було скалькульовано: що втрати в цій операції сладуть близько 400 000 американських вояків, та кілька мільонів японців.
Відповідно готуючи штурм японськіх островів, хитрі капіталісти подбали навіть про завчасне (!) виготовлення медалей "пурпурне серце" (яку дають за поранення, чи загибель в бою)...
І щоб кожен загиблий чи поранений Джон вчасно отримав останню шану від держави, ЗАЗДАЛЕГІТЬ перед операцією, медалей "пурпурне серце" замовили "з запасом"... 500 000 штук.
І що характерно, промисловість не жувала соплі а виконала це замовлення.
Коли з'явився вибір, покласти сиру землю 400 000 (чи близько того) працездатних американців, чи спробувать кинуть на голову японцям ядерне вундерваффе....в.о. Президента США Гаррі Трумен, певно вагався не довго... і як головнокомандувач віддав відповідний наказ.
Ядерне бомбардування Хіросіми і Нагасакі, коштувало життя близька півмільона японських громадян і ... жодного американця.
Ядерне бомбардування стало приводом для капітуляції Японії ...яка де факто, на той момент вже програла війну і лише намагалась "померти гучно хлопнувши дверима"...
І... як би це дико не звучало, ядерне бомбардування зберегло життя близько 400 000 америанських солдатів і як мінімум мільона японців. З причин написаних вище.
Отака дивна ариХметика війни.
Примітно, що саме в день бомбардування Нагасакі (тобто через 3 дні після Хіросіми), війну Японії оголосив Радянський Союз...
Але, кажучи простими словами - комуністи пізно всралися, через 6 днів після бомбардування Нагасакі, Японія капітулювала.
А запас "пурпурових сердець", який, через відсутність штурму Японії та відповідно відсутність високих втрат.... був не задіяним - США не витратила і досі.
Нині, літак, з якого було скинуто ядерну бомбу стоїть в музеї. Його власне ім'я "Енола Гей" ...можна перекласти як "Весела Енола", а не те що ви подумали ...хоча насправді так звали маму командира екіпажа  (Енола Гей Тібетс)