«ПРО РЕСПУБЛІКАНСЬКУ ПАРТІЮ США» - Олег Пономар

«ПРО РЕСПУБЛІКАНСЬКУ ПАРТІЮ США» - Олег Пономар

Мені деколи закидують, що я є надто ліберальним. Так, я справді з повагою ставлюсь до людського різноманіття. Для мене немає значення, якого кольору в людей шкіра, звідки вони приїхали, яка в них релігія, сексуальна чи політична орієнтація, тощо. Це не лібералізм, це нормальне ставлення нормальної людини, на мій погляд. Бо всі люди на цій планеті народились рівними і всі хочуть щастя (хто як його розуміє).

Та я з дитинства був республіканцем (і ним залишаюсь). Мої ідеали політика — Рейґан, Тетчер, Гарпер. Чому? Бо республіканці відстоювали цінності й ідеали, які я сповідую, настирливіше та жорсткіше. Це цінності свободи, приватної власності, вільного ринку, моральності, чесності, ненависті до зла та Імперії Зла. Вони є більше готовими силою відстоювати ці ідеали, ніж ліберали (В Канаді) чи демократи (в США). Але!

Сьогоднішня Республіканська партія США — це не та Республіканська партія, яку ми знали раніше. Від неї залишилася лише назва. Тому це не моя партія сьогодні...

Те, що зробив Трамп, мусило статися. Популізм став світовим трендом, та в США не було нагоди це перевірити до 2016 року. США завжди були оберегом порядності та доброносності, і завжди кандидати в президенти (від обидвох партій США) грали лише на цьому полі. Нікому навіть не спадало на думку, що в США живуть такі самі люди як і всюди. Нікому не спадало на думку зіграти на найнижчих людських почуттях, як це зробив Трамп і ті республіканці, які на нього зробили ставку.

Як можна було обрати таку моральну потвору президентом США?

Він відкрито зраджує дружині.

Він абсолютно завжди бреше.

Він шість разів був банкрутом.

Він є корумпованим наскрізь. Більше того — корумпованим іноземною державою, він є здатним продати інтереси Америки та прийняти допомогу іноземних держав, аби прийти до влади.

Він боїтьтся надати звіт про свої статки, про прибутки та видатки, про своє здоров'я.

Він є сексистом і фашистом.


Він сповідує ізоляціонізм замість глобалізації.

Тобто, він підняв з дна США все найниціше та мерзотне, що є в кожному суспільстві, і на це зробив ставку.

Він плазує перед світовими диктаторами і мріє стати таким самим.

Так ось, про Республіканську партію. Зараз це партія Трампа на 80%. Зараз це секта. Він встановив там диктатуру та культ особи. Тому, там більше немає місця для Мюллера, Маккейна чи Шварценеґґера. Моральні та чесні люди там зараз просто не можуть перебувати.

Тому, в майбутньому цю партію чекає розкол на партію Трампа та партію нормальних республіканців. Але.

Я завжди залишаюсь оптимістом. Це мусіло статися. Це є шансом на очищення політичного ландшафту Америки. Трамп піднімає весь бруд, і коли він піде на дно Історії, то він все це забере разом зі собою. Добро завжди переманає зло. Потім воно, звісно, знову йде за спіраллю, але вже на вищому щаблі розвитку. Це і є прогресом людства чи окремих країн.

Тому я спокійно дивлюсь на те, що четверо сенаторів-республіканців летять до Путіна в Москву. Так само спокійно дивлюсь на можливу зустріч Трампа з Путіном влітку.

Це не Республіканці і Колесо Історії вони не повернуть назад. Все буде добре.

Олег Пономар