Про "рейтинги" "Рейтингу"

Про "рейтинги" "Рейтингу"

Як ми знаємо, сьогодні з'явилася соціологія Рейтингу, де партія Європейська солідарність стоїть на порозі вильоту з показником 5%.

У зв'язку з цим хочу дещо сказати:
1) Хоча я не вірю в цей показник (з багатьох причин), все ж цей показник - це привід задуматися.
Бо на мій погляд, мова йде про підготовку до фальсифікації результатів парламентських виборів, коли будуть вибивати ЄС з парламенту, як це робили на президентських виборах в першому турі.
Тоді контора Рейтинг теж добряче старалася, малюючи друге місце Тимошенко, а інші сили під ці рейтинги намагалися підігнати результати Тимошенко.

2) Сам факт рейтингу ЄС на рівні 1 цифри - це провал. І не треба зараз про високі матерії або причини. Проблема в тому, що стратегія утримання результатів - це є дуже сумнівна стратегія, яка ставить під сумнів подальші перспективи. Тим більше в цих умовах.

3) Сам факт рейтингу ЄС на рівні 1 цифри і негативний тренд - це свідчення того, що всі меседжі, які до цього моменту продукувала ця політична сила, всі її дії, дають підстави сумніватися навіть колишнім прихильникам.
Великі фанати й далі можуть звинувачувати людей, яким не пофіг, але саме ваші дії (одобрямс, замість критики помилок, створення манясвіту для тих хто припускається помилок) і приводять до помилок, які накопичуються і стають критичними

4) Якщо для ЄС, Порошенка, Парубія, Геращенко, Джемільова та інших електоральною проблемою є співак, який несе ху.ню і найвідоміший волонтер на 30-му місці списку, які ведуть в Раду 28 невідомих людей, то це ще одна причина задуматися над тим чи все ви робите правильно.
І не про попит на нових людей мова, а про те, що ви не доносите свої переваги, ви продовжуєте не спілкуватися з людьми і ніякі селфі це спілкування не замінять.

5) Було б добре, якщо б хтось навчив партійних функціонерів ЄС спілкуватися з людьми, це не так складно.
Було б добре, якщо б фанати Порошенка і ЄС, нарешті вийшли за межі приємного кола спілкування і почали спілкуватися з опонентами.
Бо можна бути героєм в своєму фейсбучку, заявляючи безапеляційні аксіоми, але це аксіоми для тебе і твоїх однодумців, для інших - це нічого не значить. А інших, як показують рейтинги в надцять разів більше.
І тоді в багатьох відкриються очі і стануть дивитися на світ трохи ширше, що й принесе успіх загальній справі.

Вкотре заявляю, що буду голосувати за ЄС і агітувати за цю партію. Бо впевнений, що тільки вони можуть бути ефективним спротивом цьому пздєцу.

Mason Lemberg