"ПРО РИНОК ЗЕМЛІ" - Олег Пономар

"ПРО РИНОК ЗЕМЛІ" - Олег Пономар

Це справжня зрада, і про це треба голосно говорити.

Конституційний Суд України відмовився розглядати питання мораторію на продаж землі. І це після ухвали Европейського Суду з Прав Людини про те, що мораторій порушує права українців. Тобто, КСУ заперечує, що в Конституціі України закріплено принцип примату міжнародного права над національним.

Також, це означає, що всіх в Україні влаштовує, що наша країна — серед шести країн світу, де немає ринку землі (Венесуела, Конґо, Куба, Північна Корея, Таджикистан, Україна).

Крім того, це означає, що на початку грудня Верховна Рада знову спробує тихо продовжити мораторій на черговий рік. Та депутати повинні знати, що українці будуть прискіпливо слідкувати за персональним голосуванням кожного депутата. І тоді хай ті, хто голосуватиме за продовження мораторію, не дивуватимуться, чому вони не попадуть до нового складу Верховної Ради через рік.

Минулого року вони знайшли собі виправдання — земельний кадастр є неготовим. І президент доручив завершити підготовку кадастру (хоча він є давно готовим) до кінця цього року. Яке ж виправдання придумають тепер?

Олег Пономар