"Про російські сценарії нападу на НАТО" - Антон Швец

"Про російські сценарії нападу на НАТО" - Антон Швец

BILD опублікували можливий «Шлях до конфлікту» між росією і НАТО. Пишуть, що у пресу витік секретний документ з міноборони Німеччини, який детально і помісячно описує всі плани росії.

За сценарієм Бундесверу росія починає свої заворушки традиційно в лютому 2024. Через чергову хвилю мобілізації призивають ще 200 тисяч, а потім, сподіваючись на послаблення західної підтримки, планують весняний Київ за 3 дні наступ в Україні.

У країнах Балтії росія організовує кібератаки і рятує етнічних рускіх, створюючи внутрішні конфлікти та кризи. Під приводом «ната хочет напасть на росию» починаються учєнія «Захід 2024» на картопляних плантаціях територіях Білорусі. Восени війська й ракети середньої дальності перекидаються в Калінінград і з грудня 2024 в районі «Сувалкського коридору» відбувається штучний «прикордонний конфлікт» та «масові заворушення з численними жертвами». Можна зрозуміти, що метою росії є Сувалкська щілина – вузький польсько-литовський коридор між Білоруссю та Калінінградом.

А далі класика – під час виборів і перші пару тижнів після, США можуть залишитися без лідера. У цей час росія за підтримки своїх картопляних друзів повторює сценарій 2014 року, тільки вже на територіях НАТО.

У травні 2025 НАТО має прийняти рішення про «заходи надійного стримування», щоб запобігти атаці на Сувалкський коридор з боку Білорусі та Калінінграду. І «день Х»: НАТО перекидає 300 000 військових на східний фланг та за 30 днів сценарій має завершитися. Який саме фінал – невідомо, міноборони ФРН коментувати не хоче. Але тут можна сказати, що всі дії росії передбачувані, все в ісконно рускіх традиціях. Залякування, пропаганда, маніпуляції.

Є думки, що вкид був навмисний, щоб розворушити політичне керівництво і покошмарити стурбованих європейців. Або росія дійсно збирається погратися з НАТО. Що ж, виражаємо своє занепокоєння і спостерігаємо за ситуацією.