"Про самодостатність" - Елена Кудренко

"Про самодостатність" - Елена Кудренко

Боюся своїми роздумами розплавити вам мозок, але все-таки)).
Не дає мені спокою наша відмінність від росіян. Самодостатній - це коли тобі достатньо того, ким ти є, який ти, що ти маєш і т.п. Чи не так? Логічно?
Росіяни теоретично транслюють світу самодостатність, тому що, як озвучують нам і вони самі, і їх змі - їм достатньо стабільності (хм, застою), берізок, скрєп, які дають їм почуття того, що вони унікальні. Для них достатня "культура" - яку нікому не зрозуміти, вона настільки культурна культура. Самодостатні ж люди, виходить? Ну, окрім того, що їм треба лізти на чужі території?
Українець, виходить, що самодостатності не має. Шукає чогось, переобирає президентів, виходить на мітинги. Йому не достатньо. Йому мало. Йому не так. Йому не сидиться в Україні, він їде в Італію "мити унітази" (тут росіяни зневажливо кидають нам це звинувачення - мовляв, соромно. Що, соромно ПРАЦЮВАТИ ?)
У першому випадку росіянину достатньо. "Європа гниє, американці погані, саме Росія є духовною та величною!" У другому, українцю - ні. Чому українцеві мало? Він хоче жити краще. Значить, його планка, яку він ставить перед собою - вище, ніж у росіянина, що зливає помиї з балкона і сере в під'їзді.

Але тут є якийсь дисонанс. Самодостатні росіяни та ті малороси в Україні, які їх підтримують, чомусь нещасні. Ось є у мене приклад, коли за Росію лише ті, яким з роботою не пощастило. З особистим життям. Невміння розібратися в собі й дає ту ретрансляцію - хто винен? Україна. Де щастя - в Росії. Росія сама так сказала. Вона самодостатня. Настільки, що стрімголов переїзджає в зневоднений Крим з російського захолустя. А звідки в Росії захолустя, в країні перемог та самодостатності? Його не повинно там бути, отже, наші гниди про нього по телевізору й не чують. Нещасні та несамодостатні.
А насправді планка в них занизька. Така, достатня, як для росіянина та його гібріда на нашій чистій землі.