"ПРО ЩО НАМ РОЗПОВІВ BELLINGCAT?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРО ЩО НАМ РОЗПОВІВ BELLINGCAT?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Президент Зеленський сидить на міцному російсько-білоруському гачку. Команда Bellingcat не сказала нам це прямим текстом. Але, як то кажуть, «обізнаному – достатньо». Розказане Bellingcat треба лише співставити з тим що відомо з інших джерел, і все стане зрозуміло.

Отже. Про що нам розповів Bellingcat?

Наприклад про те, що на контакт з ними пішов колишній директор ГУР Василь Бурба і п’ятий президент Петро Порошенко, натомість ніяких коментарів їм не надали з ОПУ – конкретно Єрмак і Зеленський. Якщо додати до цього те, як «Слуга народу» заперечувала факт проведення операції, опиралася створенню парламентської слідчої комісії, а потім створила її провладну, зразу по вагнерівцях, Іловайську і Дебальцево, уже є чимало питань до команди Зеленського.

Розслідування Bellingcat показало, що ГУР Бурби провів грандіозну за ефективністю операцію, яка почалася таки у 2018 р., за президента Порошенка. В ході збору інформації був з окупованих територій вивезений Цемах (відданий Зеленським Росії) і явно не тільки він. Саме успіх по Цемаху мотивував ГУР створити фейкову приватну військову компанію, що дало дивовижний улов.

Розслідування Bellingcat показало, ТСК Безуглої нам збрехала – президент Зеленський знав про операцію щонайменше з червня. Йому повідомили тоді, коли ГУРу знадобилася допомога СБУ.

Розслідування Bellingcat показало, президент Зеленський брехав нам, коли казав ніби операція по вагнерівцях була ініціативою інших держав. Це була суто українська операція. Яка провалилася тому що...

Розслідування Bellingcat показало що ТСК Безуглої нам збрехала двічі. Саме голова Офісу президента Єрмак зажадав іменем президента Зеленського, аби операція була перенесена. Називають навіть причину – зелене «перемир’я» про яке тоді домовився Зеленський з Москвою. Пригадаємо, що саме в ті дні покинули помирати сержанта Журавля – теж, аби не псувати перемир’я. Все очевидно. Щоправда Bellingcat назвав ще одну причину зриву операції, в ОПУ були сильно незадоволені Бурбою. Очевидно, за його державницьку позицію.

Розслідування Bellingcat ткнуло писком у власну брехню всіх шанувальників ЗЕ, провладних ботів і дотичних до них. Історія з вагнерівцями НЕ була російською провокацією. Насправді росіяни навіть не знали як реагувати на затримання вагнерівців КГБ Лукашенко. Кілька днів вони щось невиразно белькотали. А стаття у «Комсомольській правді» на меті мала виправдатися перед Лукашенко за ситуацію. І ще – перед всім світом. Заарештовані вагнерівці були живим доказом використання найманців урядом Росії. А це вже державний тероризм у повній мірі.

Розслідування Bellingcat не сказало напряму, хто злив інформацію про вагнерівців білоруському КГБ. Проте. На це питання раніше відповів... Володимир Зеленський. Блогер Роман Шрайк надав фрагменти з ДВОХ інтерв’ю Зеленського, де той розповідає як попередив Лукашенка коли вагнерівці заїхали в Білорусь. Не після їхнього арешту, а ще до нього. Заяви тоді викликали обурення суспільства і з ОПУ почали все заперечувати. Мовляв, була лише одна розмова після арешту вагнерівців у Мінську. Але.

Інтерв’ю Зеленського йшли не в прямому ефірі, а в записі. Слова Зеленського про «попередив коли вони заїхали» не вирізали, тобто вважали правдивими. Очевидно, у Лукашенка пишуть такі розмови з іноземними лідерами, саме на такі випадки. А це говорить, що у Лукашенка на Зеленського зараз є убивчий компромат – доказ державної зради, здійсненої через розголошення військової таємниці іноземному політику. Очевидно, таким компроматом Лукашенко з радістю поділиться з Москвою. А Москва використає. Не сумнівайтеся.

Це – головне, що нам розповів Bellingcat.