"Про що я вам вже сто разів казав, а ви мені не вірили" - Карл Волох

"Про що я вам вже сто разів казав, а ви мені не вірили" - Карл Волох

Майже не сумніваюся, що прізвище Рабінович потрапило до Указу тому, що тут гарантована «всенародна підтримка» не залежно від правових аспектів. Щодо Корбана також все зрозуміло - зведення рахунків через контакти з Вікторією Спартц, котра для Зеленського-Єрмака вже ворог гірше Путіна. Та найбільша інтрига - Коломойський. Чому олігарх, котрий мав такий високий статус на Банковій (і котрий, до речі, зробив Зеленського президентом), раптом потрапив у опалу?

Особисто я маю три версії.

1. Янелох відчув силу позбутися, нарешті, впливу бородатої бабусі. Можливо, апетити останнього надто зросли. Або по старій пам’яті намагається командувати самим Наполеончиком. Або просто прийшло розуміння, що народові вже час показати, що тепер Зеленський керує олігархами, а не навпаки. І це серйозно додасть йому електоральних балів.

2. Зеленський вирішив «підвісити» Коломойського і поставити його в повну від себе залежність. Адже тепер ніщо не заважає видати Бєню американцям у разі, якщо ті надішлють запит (відносно українських громадян Закон таке забороняє). Тобто, все буде залежати від ставлення самого Боневтіка.

3. Американці-таки дотиснули Янелоха в питанні екстрадиції. Щоправда, тут також є два варіанти. Один - Янелох щиро пообіцяв партнерам сакральну жертву й планує Коломойського віддати. Другий - іде операція «врятувати рядового Бєню». Адже Указ зараз буде оскаржений в адмінсуд. Той гарантовано звернеться до КС, бо питання там реально є. Далі також можливі варіанти: або будуть тупо затягувати (доки не здохне ішак або падишах). Або КС відмовить і Янелох зможе сумно розвести руками перед американцями, мовляв, зробив усе, що тільки міг і навіть більше, але закон є закон. Та й взагалі слід давно цей Конституційний суд розігнати.

В будь-якому варіанті, Бенціон тепер буде їсти в Зеленського з рук і пристрасно припадати губами до цісарської пантофлі.

Про що я вам, до речі, вже сто разів казав, а ви мені не вірили