"Про те, чим є марьяна безугла і яку конкретно шкоду наносять її брехливі накиди" - Богдан Буткевич

"Про те, чим є марьяна безугла і яку конкретно шкоду наносять її брехливі накиди" - Богдан Буткевич

Точніше, накиди її господарів з Офісу президента.

Думаю, будь-хто, хто хоч трохи знайомий з моєю позицією, знають, що я не вважаю себе військовим журналістом. І тому майже ніколи не коментую суто військові речі. Хоча через волонтерську та іншу навколовійськову діяльність інфи в мене - море. Просто не вважаю себе компетентним то все писати.

Але тут в мене палає просто до неба.

Отже, ви вже напевно в курсі про критичну ситуацію у Вугледарі. З якого, на жаль, Силам Оборони, з великою долею вірогідності, прийдеться відступити.

Ну ок - це війна, скажете ви. У рашистів перевага в 2-3 рази в усьому на Донеччині.

Так, це війна.

Та фішка в тому, що оборону тут майже 2 роки тримає славетна 72 бригада. Яка минулої весни двічі розбивала у битві за це маленьке шахтарське містечко втричі переважаючі сили ворога. І взагалі, діяла суперефективно.

Але будь-яким частинам, навіть суперкрутим, які по 2 роки змушені відбивати постійні наступи ворога, треба перепочинок.

І от ми підходимо до головного. Саме в момент, коли з місяць тому Командування ЗСУ вирішило нарешті ротувати бригаду, на авансцену вилізла Безугла. І почала волати - ааа, караул, клятий Сирський знімає 72-у, щоб здати Вугледар.

І в результаті бригаду лишили - щоб не наражати на ще більшу небезпеку. Якою є ротація в умовах, коли ворог, завдяки безуглій, про неї знає заздалегідь. Хоча необхідність її ротації, думаю, очевидна всім.

Але ж господарям безуглої треба постійний хайп і гівно на ЗСУ. Якщо для цього треба пожертвувати бригадою - та заради Бога. Коли це ОПню цікавили людські життя?

І от тепер ми маємо величезну кризу на цьому напрямку. В авангарді - та сама 72. Без ротації, яку зірвала публічно безугла. Точніше, ті, хто керує цієї бездумною істотою.

Як думаєте - як вплинув гівно-наброс безуглої на боєздатність бригади і загалом на ситуацію на цьому напрямку?

Я знаю ще дуже багато випадків ось такого відвертого шкідництва з її боку.

Висновків не буде. Сподіваюся, ви їх всі давно зробили. Надто ж щодо тих, хто дає команду цій безумній. Бити по своїм.