"Про візит Байдена з іншого ракурсу" - Mason Lemberg

"Про візит Байдена з іншого ракурсу" - Mason Lemberg

З точки зору путіна, сидячого в кремлі рік тому, це дійсно мала бути не війна, а спецоперація. І суть цієї спецоперації - підготовка до війни.

Україна мала стати трампліном з якого почнеться експансія і війна. А от сама Україна мала бути поглинута в рамках напівполіцейської спецоперації.

Відтак, географічні, природні, економічні, логістичні і найголовніше ЛЮДСЬКІ ресурси України мали стати основою для тої справжньої війни. Інакше кажучи, українцям суджено було загинути. Одних по списках волонтера портнова мали закатувати, інші, разом з бурятами і тувинцями мали б померти при штурмах Варшави чи Бухареста, а може й Берліна.

Отак мала виглядати війна.

А те що путін починав рік тому для нього дійсно була спецоперація, подібна тій яку реалізував гітлер, здійснивши аншлюс Австрії.

І бажання путіна були озвучені до неї, на довгих раундах переговорів з США, вимогами скасувати вступ в НАТО країн східної Європи ітд.

А ще, в цій війні, подібно як і у гітлера, у путіна були союзники. Ні, не Китай і не Іран. Китай вирішив спостерігати, не втручаючись. А орбан і додік.

І отримати Орбан мав не тільки Закарпаття, а й багато чого іншого. Реакція Словаччини, яка з перших днів допомагає нам всім чим тільки може тому доказ.

І після цієї війни з політичної карти світу мала зникнути не тільки Україна (вона мала зникнути раніше, під час спецоперації), а й ймовірно та ж Словаччина, Косово, і ймовірно Польща і Хорватія, яка мала бути розділена між Угорщиною і Сербією.

Саме з цієї причини головні зусилля орбана на даний час зосереджені на "досягненні миру". Це єдиний шлях (можливість для росії перегрупуватися) хоч малоймовірної і урізаної, але реалізації їхнього спільного плану. Ну і служба, яка бігала за Порошенком в аеропортах і за його картинами в галереях, угорського союзника путіна і його дії на Закарпатті взагалі про*рала. Хоча про що тут ще говорити...

А тепер повернімося на рік назад і подивимось на це все очима Байдена і керівників європейських держав:

План починає реалізовуватись. Біля нашого довбойоба й далі сидить портнов та інші таваріщі (деякі сидять досі). Сам дятел катається на лижах, влаштовує шоу з переслідування Порошенка і бухає в Буковелі. А потім влаштовує хейт-шоу на каналі коломойського+медведчука в бік Байдена і День Єдності щоб показати, що Байден піздобол.

З позиції здорової людини, яка може мислити аналітично, який відсоток шансів ви дасте Україні в цій ситуації?

Саме тому, перед вторгенням Байден зібрав Дуду, Макрона та інших, а нашого навіть і не запросив.

Саме тому, після вторгення кулебі в Німеччині намагались пояснити що зброї для України вже не буде бо сенсу нема, починається нова реальність для Європи і світу.

І тут не треба ображатися на Німеччину, а дивитися на першопричини, чому нам не давали зброю на початку. Для тих хто в дуплі поясню: тому що електоральні настрої (мир за всяку ціну, просто перестать стрелять) і поведінка дуріків при владі не те що не давала сподівань на те що Україна встоїть, а говорила про протилежне.

І ця вся зброя могла бути використана після спецоперації вже у війні з Європою.

Що з цим усім стало за рік ви бачите і самі.

І в цьому контексті особливо смішно читати патріотів запоребрика, які просять конкретизувати целі спецоперациі) А що він може пояснити і уточнити, якщо він планував аншлюс України і сьогодні, через рік після цього, українці мали б помирати при штурмі Варшави чи Загреба, а помирають російські мобілізовані беручи Кліщіївку, Парасковіївку чи дачі біля Вугледара?

Війна для України не закінчилась і ще багато тисяч українців змушені будуть віддати життя, змиваючи кров'ю "помилки" 30 років, власні і керівників держави.

Але вже сьогодні можна стверджувати, що Байден сьогодні приїхав в Київ як переможець.