"Про вчорашні події" - Денис П'ятигорец

"Про вчорашні події" - Денис П'ятигорец

Як завжди після паузи та аналізу сотень постів та повідомлень в ЗМІ вирішив написати кілька слів про вчорашні події:

1. Вчора під Радою було кілька моїх друзів, яких, попри розбіжності в нашому баченні політичних процесів в країні, я сильно поважаю. Вони щиро вірять в те, за що пішли під стіни Парламенту і тому в мене не повернеться язик сказати, що вчорашній мітинг був проплачений. Так, заробітчани там були. А як без них? Але були й ті, хто прийшов туди за покликом серця (вибачте за пафос).

2. Я поділяю ідею про створення антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканості та відкриті списки на виборах.

3. Велика кількість реформаторських законів була проголосована або під тиском вулиці, або під тиском західних партнерів. Тому політичний тиск на владу – це нормально. Але в мене є питання до форми цього тиску. Одна справа – мирний мітинг, креативні плакати на кшталт «Курва працюй» або «За НАБУ УЄ*У», а інша справа – штурм Ради. Нафіга? От уявіть – зайшли туди протестувальники і шо? Депутати разом кинуться до пультів для голосування та будуть кнопки натискати? А от ніфіга – вони розбіжаться як в лютому 2014-го і буде порожня Рада. Організаторам – профіт! Вони будуть знову розганяти зраду, що «влада не чує людей». А люди, які щиро вимагають цих змін, отримають облизня. Бо, врешті, для політиків вони тільки інструмент – скористався – викинув.

4. Бійка з поліцією – це повна дічь. Тим більше, що я не побачив для цього якогось істотного приводу. Можна по фану помахатися після футбольного матчу, але ж це не той випадок. Це політичний процес, який дуже чуттєвий для різного роду провокацій. Но копи втрималися. Молодці.

5. Не зносити намети – це чудова ідея. Люди мають право. Особливо в нашій країні. Єдине, що для організаторів тепер головняк – як заселити ці намети та зробити так, щоб вони не стояли пусткою, бо це буде грьобаний стид.

6. Ситуація з Барною – це повний зашквар. :( Навіть коментувати не хочу!

7. Дуже розчарувала історія з Гелетеєм та Парасюком. Причому з Парасюком все зрозуміло, а от чому Гелетей не пройшов в корпус та не вийшов на больовий – не зрозуміло. :)

8. Обісрали всю акцію політики та нардепи, які цю акцію організовували. Звезення партійних активістів, недолугі виступи, позорний демарш Йулі (яка побачила кількість учасників і вирішила, що аудиторія для неї замала). Дуже фальшиво виглядали дороговдягнені депутати, які говорили про «зубожіння населення» та про війну на сході, до якої вони мають таке ж відношення, як я до трибуналу над Слободаном Мілошевичем.

9. Знаючи про джерела фінансування акції – відверто поржав з сюжету на «плюсах». Відчуваю, що хтось там в Швейцарському підпіллі влаштує анальні муки своїм міньйонам за пройо… за бездарно витрачені кошти :)

Спостерігаємо далі ...

Денис П'ятигорец