«Про вибори в Італії» - Олег Пономар

«Про вибори в Італії» - Олег Пономар

Кілька років тому я дав інтерв'ю Польському радіо про популізм. Популізм зараз у світі є трендом. Трамп також є продуктом цього тренду.

Люди не хочуть думати. Люди розівчились думати. Люди хочуть простих і швидких рішень. Люди не хочуть читати. Люди не хочуть аналізувати. Вони в дупі мають закони економіки та діалектики.

Політики швидко навчились з цього користатися. В тренді зараз ті, хто може легко брехати, не червоніючи і не кліпаючи очима. І може дивитись на виборця щирими очима та обіцяти розв'язок усіх проблем.

Світ мусить пререхворіти цим, і з часом Маятник Історії має гойднутись в інший бік.

На нас події в Італії не вплинуть прямо, адже навіть Трамп не зміг зупинити перебіг подій, а саме — санкційний та інший тиски на Московію і поступ України до НАТО й ЕС.


Але це гучний дзвінок Україні перед наступними виборами. У нас вже у Верховній Раді половина — це популісти, фейкові ультра-праві та більшовики.

А народ знову є готовим до простих рішень — відібрати й поділити. Народ знову збирається голосувати за співаків та коміків, тощо...

Хто хоче працювати роками? Кому важливі ліберальні ринкові реформи? У нас прем'єр-міністр проти ринкових цін на газ та проти ринку землі...

Чи підемо ми далі? Побачимо у 2019 році.

Олег Пономар