"Про вибори і війну Зеленського з Залужним" - Тетяна Ніколаєнко

"Про вибори і війну Зеленського з Залужним" - Тетяна Ніколаєнко

Вибори - це єдина тема, про яку я відмовляюсь писати вже пів року і бідні редактори не знають, як мене вмовити. І я не можу тут нічого сказати на свій захист, крім відомої тези, що лінь - «це психосоматична ознака правильності виробленого роками еволюції механізму інтуїтивного розпізнавання беззмістовності виконуваної роботи».

І не тільки тому, що наразі немає жодних інструментів проведення цих виборів. Не кажучи про небезпеку. Остання соціологія показує, що 62% українців не вважають, що зараз треба переобирати президента. Тобто ні про яку втрату легітимності президентом мова не йде. Це тільки на Банковій таке можуть розказувати.

Чи потрібні вибори самому президенту? Наразі Зеленський беззаперечний лідер рейтингів. Залужний відстає від нього вдвоє.

Але є тривожні сигнали. У рейтингу довіри Зеленський навпаки має вдвічі гірший баланс ніж Залужний. І взагалі займає лише третє місце в цьому списку, після Буданова. (Офтоп: блага вість для нелюбителів Арестовича - у нього баланс довіри/недовіри гірший ніж в Порошенка).

Але в Офісі розуміють, що далі ситуація для них може бути гірша, бо скандали квітнуть, а результатів немає.

Мені здається, вперше корупція перегнала в рейтингу проблем війну. За умов життя в повномасштабній війні - це повний провал політики влади. І вирок її менеджерським здібностям.

Далі гірше. Перетоки голосів (так званий другий вибір у соціологів) показують, що голоси Зеленського святково в більшості своїй переходять саме Залужному. Просто в режимі паводку.

Далі ще гірше. Неіснуюча партія Залужного перемагає на виборах парламенту з величезним відривом (23%). Далі йде партія Притули, ЄС і Слуги (показники в районі 7-8%).

Вас ще дивує, чому ДБР шукає докази вини Залужного за здачу півдня ? Мене - ні!

Тому всі розмови про вибори я зараз сприймаю лише як інформаційний шум і безпорадність.

Беззмістовні рухи, щоб перекрити те, про що натякає Залужний у своїй колонці. Ця війна зайшла в глухий кут.

Ми не можемо вести симетричну війну з Росією. Нас значно менше ніж їх. Мінні поля значно складніше ніж коли росіяни тільки порили окопи.

Є дещо гірше. Наприклад, Європа і США не виробляють за рік того запасу 155 калібру, який нам треба.

А нам треба на боєприпаси стільки сотень мільярдів доларів, що я не хотіла б вам озвучувати цю цифру.

І тому насправді і Зеленський, і Залужний (якщо піде на вибори) будуть підходити до них з дуже невигідної позиції - столу переговорів.

Тому після холодного душу Time виходить не менш неприємний матеріал NBC про те, що нас все активніше спонукатимуть сідати за стіл переговорів.

«Вони почалися на тлі занепокоєння офіційних осіб США та Європи щодо того, що війна зайшла в глухий кут, і щодо здатності продовжувати надавати допомогу Україні, заявили офіційні особи. Представники адміністрації Байдена також стурбовані тим, що в України закінчуються сили, тоді як Росія має, здавалося б, нескінченні запаси, кажуть чиновники. Україна також бореться з призовом і нещодавно стала свідком публічних протестів проти деяких вимог президента Володимира Зеленського щодо безстрокового призову.

За словами офіційних осіб, уряд США стурбований тим, наскільки менше уваги громадськості привертає війна в Україні після початку війни Ізраїлю та ХАМАС майже місяць тому. Чиновники побоюються, що ця зміна може ускладнити отримання додаткової допомоги для Києва.

  Деякі американські військові чиновники в приватному порядку почали використовувати термін «патова ситуація» для опису поточної битви в Україні, а деякі кажуть, що це може зводитися до того, яка сторона зможе утримувати військові сили найдовше. Жодна сторона не робить значних успіхів на полі бою - тому деякі офіційні особи США тепер описують ситуацію як війну дюймів. Офіційні особи також приватно заявили, що Україна, ймовірно, має часу лише до кінця року або трохи пізніше, перш ніж почати більш термінові дискусії щодо мирних переговорів».

Тому, звісно, можна вигнати командувача ССО без пояснень і відома Залужного, розповісти наївним журналістам, як ОП керує контрнаступом (там кількість підписаних і оплачених контрактів на зброю взагалі бачать?), але запал і ресурси краще перенести на інший напрямок. У нас тут війна не з Залужним, і не за рейтинг Зеленського.

Як воювати з Залужним Банкова звісно розуміє трохи краще ніж як воювати з Росією, але на всяк випадок краще б ознайомитись з недавньою історією Грузії та її колишнього президента Саакашвілі.