"Прочитав, що СБУ запобігла замаху на Зеленського..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Прочитав, що СБУ запобігла замаху на Зеленського..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Не беруся судити, що там було насправді, але один момент насторожив.

За твердженням СБУ спершу по будинку де мав "знаходитися чиновник" мали завдати удар ракетою (якою? - Д. В.), потім людей що залишилися мав атакувати дрон (???) а потім мав бути пуск ще одної ракети, аби (!!!) Знищити сліди застосування дрону.

Що думаю я, інструктор з БПЛА про цей "геніальний" план? Я думаю що це найбільша нісенітниця з усіх які я чув.

Чомусь я сильно сумніваюся, що до будинку де мав "знаходитися чиновник" реально підтягнути "Калібр" або "Точку У" аби цього не помітила охорона. Явно ідеться про комплекси рівня ПТРК. Але якщо вже б'єте ракетами, то труба зразу бити групою ракет - і тікати. Бо очевидно, що після залпу на місці старту протягом 15 хв. будуть всі хто має зброю в межах району. Але припускаю, в ракетному озброєнні я не фахівець.

Але навіщо ракети, якщо ви маєте дрони!!! Я просто нагадую, що ФПВ-дронами б'ють на фронті бронетехніку. Дрони компактні, їх можна привезти в одне місце достатьно багато і зазделегідь налаштувати. ФПВ залітають у вікна і двері. Були вже випадки коли масовим нальотом ФПВ відбивали взводні опорні пункти.

І головне - влада сама закликає громадян виробляти ФПВ. Тобто якщо вас зловлять з ФПВ, ви можете сміливо заявляти поліції - так роблю, для ЗСУ.

Чи може вони хочуть сказати, що хтось хотів посеред України застосувати "бабу ягу", тобто важкий ударний дрон? Ну... успіхів.

Коротше, щось в цій історії не клеїться. Надто скидається на справу "васильківських терористів", часів Януковича.