Продовжуємо встановлювати правдиву картину перших днів вторгнення і чому ми були неготові

Продовжуємо встановлювати правдиву картину перших днів вторгнення і чому ми були неготові

Аеропорт Гостомель, втрачена Мрія, мало не оточений Київ.

Свідчить командир 4-ї бригади НГУ, підрозділ якої відбивав російський десант на Гостомель 24 лютого 2022 року - полковник Артем Іллюхін.

Що він нам повідомляє:

1. За декілька днів до 24 лютого бригада в повному складі з технікою була знята з-під Києва і відбула в іншу частину країни(с).

2. Командування готувалося відбивати наступ ворога в зоні ООС. (с)

3. У командування 4-ї бригади НГУ не було розвідувальної інформації про напрям удару орксійських військ на Гостомель. (с)

4. Відбивати десант російських вертольотів у Гостомелі залишилося лише 120 бійців легкої піхоти. (с)

Тобто ось яка цікава історія.

Зеленський в січні 2022 отримує від глави ЦРУ Вільяма Бернса детальні розвідувальні дані США про неминучий напад РФ. В цих даних були зазначені також напрями удару: серед яких головний напрям - удар з Білорусі на Гостомель. Ці напрями удару відрізнялися від того, що зуміла добути ГУР. На картах Буданова, які він виставляв у ЗМІ перед вторгненням, була купа стрілочок з різних боків, але головна стрілочка - з Білорусі на столицю - була відсутня.

А от у Вільяма Бернса ця стрілочка була.

Зеленський постійно розповідає, що якби він попередив населення, то населення-боягузи одразу б втекли і нікому було захищати Україну.

Але Зеленський міг попередити українське командування!

Зеленський зіткнувся з ситуацією, коли дані його розвідки протирічать даним розвідки США. Він мав передати ці дані нашому командуванню, щоб вони могли їх проаналізувати, порівняти, відкинути чи врахувати.

А що було в реальності?

Артем Іллюхін на пряме питання журналістки: "чи знали ви про напад на Гостомель?" - відповідає:

 - В командування бригади даних про підготовку удару на Гостомель не було. (с)

Тобто Зеленський дані, які йому надав глава ЦРУ, приховав від наших військових. Він не тільки не попередив населення, але і дорослих людей в країні можливості врятувати ситуацію позбавив.

Він отримав дані про підготовку Бучі і Ірпеня і діяв у відповідь. Ці дані сховав.

В результаті, в переддень війни всю бригаду вивели на Схід, а на самому аеродромі Гостомель відбивати десант батальону росіян залишилися бухгалтери, діловоди і лише 120 штиків легкої піхоти НГУ, які не призначені для таких задач. Та навіть попри це вони продемонстрували неймовірні виучку і героїзм, зуміли в перші ж хвилини бою збити 10% ворожих вертольотів (див. напр. подвиг нацгвардійця Сергія Фалатюка,

нанести ворогу великі втрати, лише чудом відступити без втрат зі свого боку і забезпечити в подальшому знищення російського десанту нашими військами.

Але це вже інша історія про героїзм наших захисників.

Цей же пост про причини, через які вони змушені були героїзмом відбивати ворога.

Кривонос, який зумів зорієнтуватися без підказок згори і організував оборону Жулян, отримав кримінальну справу за це. Генерал Марченко, який те саме зумів зробити в Миколаєві, в травні був викинутий з Миколаєва, а після звільнення Херсону чинушки зеленського навіть не згадали його серед прізвищ командирів ЗСУ, які досягли перемоги.

У нас затримали зрадників із СБУ, які здали Херсон. Яких в СБУ призначив сам же Зеленський своїми указами.

Ой не всіх у нас зрадників ще затримали, ой не всіх.

Джон Сміт