Кожен з нас має щось таке, що робить його щасливішим. Для когось це улюблений фільм, для когось - дощова погода чи горнятко кави... вчені додали до цього списку ще продукти, які теж додадуть ноток щастя.
Перше місце займає картопля фрі. Експерти пояснюють, що цей продукт у багатьох асоціюється з відпочинком та розслабленням.Друге місце нікого не здивує: це наші улюблені солодощі, або кондитерські вироби загалом. Вони підвищують рівень гормону щастя в організмі, що дозволяє забути про всі негаразди.
На третьому місці - королева розкоші червона та чорна ікра. Коли бачиш це в себе на святковому столі то перемагають виключно позитивні емоції.
Італійський вчений Лука Пассамонті (Luca Passamonti) з Університету Катандзаро стверджує, що в «дієту щастя» крім ікри та шоколаду також входять молоко, сир, м'ясо птиці, свинина і яловичина, горіхи. Всі ці продукти містять амінокислоту триптофан.
Достатньо з'їдати 350 грамів цієї смакоти в день, щоб зберігати позитивний настрій. Зловживати ними не варто, так як від захоплення "продуктами щастя" фігура може постраждати.