Прогноз погоди в Україні на 13 червня

Прогноз погоди в Україні на 13 червня

У суботу, 13 червня, погода в Україні буде дощовою, також є імовірними грози. Водночас буде досить тепло – стовпчики термометрів у середньому піднімуться до +27… +29 градусів.

В суботу західні дощі вже посунуться поступово далі територією України. У дощових зонах – можливі грози, шквали вітру, град і навіть смерчі. Щоправда, схід найбільше опиратиметься вологій погоді.

13 червня температура повітря перед північним фронтом (більшість областей) становитиме +30… +36 градусів, а за фронтом (західні регіони) – +20… +25 градусів.

Щодо Києва, то тут у суботу сяятиме та пектиме сонце. А стовпчики термометрів у столиці піднімуться до +30… +32 градусів. Водночас температура води у Дніпрі вже становить +20 градусів.

В Укргідрометцентрі також прогнозують дощову погоду та грози. Лише на Луганщині буде сонячно.

Негода найбільше вразить західні області. Вітер здебільшого дутиме з північного сходу, а його швидкість становитиме 7 – 12 метрів за секунду.

Найхолодніше буде на Одещині та Івано-Франківщині – тут стовпчики термометрів піднімуться до +25… +27 градусів. А найбільшу спеку слід очікувати на Харківщині та Луганщині – +33… +35 градусів.